Categorized | Social

Dumitru Voloşeniuc şi Biró Rozália au tăiat panglica la Carnavalul Florilor

Carnavalul Florilor a fost, conform reprezentanţilor municipalităţii, un eveniment reuşit. Alaiul carelor alegorice din acest an a fost format din cinci care de flori cu diferite teme, însoţite de ansambluri folclorice din Oradea şi Debreţin.

Festivalul a fost deschis de către vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Voloşeniuc şi viceprimarul municipiului Oradea, Biró Rozália, după care alaiul a pornit din faţa blocurilor Zigzag de pe B-dul Dacia înspre centrul oraşului. Carele alegorice au putut fi admirate sâmbătă de către orădeni în parcarea din faţa bisericii romano-catolice de la capătul pietonalului, la intersecţia străzii Republicii cu Magheru, până la ora 19:30.

Festivalul s-a încheiat cu un concert în aer liber susţinut de ansamblul Crişana urmat de un spectacol suţinut de Şcoala Francisc Hubic şi Rock Filarmonica din Oradea. Totodată, de la ora 20:00, în şanţul Cetăţii a avut loc un spectacol al Teatrului Muzical „Mandala” din Nyíregyháza.

This post was written by:

- who has written 4374 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult