Categorized | Cultură

Galeria Euro Foto Art sărbătorită şi de autorităţi

În urmă cu 20 de ani când şi-a început activitatea, mulţi au crezut că Ştefan Toth va renunţa la un moment dat şi că nu va avea puterea să se lupte cu toate problemele pe care le va întâmpina. Şi totuşi, cu toate schimbările politice care au avut loc atât în administraţia municipală cât şi în cea judeţena, Galeria a mers înainte adunând în cele două decenii aproape 400 de expoziţii.

La ceas aniversar micuţa Galerie orădeană a fost aproape neîncăpătoare, mulţi orădeni privind de afară desfăşurarea evenimentului. Au fost prezenţi, alături de Ştefan Toth şi binecunoscutul Cvartet Varadinum, viceprimarul municipiului Oradea Biró Rozália şi consilierul judeţean Szabó Ődőn, muzeograf al Muzeului Ţării Crişurilor.

„Astăzi se schimbă puţin rolurile şi, noi, cei care reprezentăm autorităţile locale şi judeţene, devenim gazdele acestui eveniment. În 20 de ani un copil devine adult şi ajunge să ştie ce vrea de la viaţă. Tot la fel, încă de la primii paşi, această galerie de artă foto şi-a urmat drumul ajungând astăzi la maturitate. Se poate spune că aici s-au pus nu doar bazele artei fotografice din Oradea ci şi din întreaga ţară, Ştefan Toth devenind preşedintele Asociaţiei Artiştilor Fotografi din toată România. Expoziţia de astăzi este una documentară, una care ne arată paşii acestei galerii, evoluţia ei. În cei 20 de ani la Oradea au fost organizate 395 de expoziţii foto şi au fost expuse 29 de mii de fotografii, făcând acest municipiu cunoscut în cele mai îndepărtate colţuri ale lumii. Şi totul datorită muncii unui singur om, Ştefan Toth”

a declarat Biró Rozália.

Pentru toate aceste lucruri, Szabó Ődőn i-a oferit preşedintelui Asociaţiei o diplomă de excelenţă pentru întreaga sa activitate. Momentele muzicale, unele cu adevărat deosebite, au condimentat evenimentul la care s-au adăugat şi observaţiile criticului de artă Ramona Novicov.

This post was written by:

- who has written 4398 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult