Categorized | Social

Lucrările la Teatrul de Stat se vor finaliza în 2011

În cadrul unei conferinţe de presă, luni, 23 august 2010, viceprimarul Biró Rozália a adus în discuţie şi stadiul lucrărilor de renovare la Teatrul de Stat din Oradea. Astfel, lucrările la prima etapă au fost administrate de Consiliul Judeţean, iar lucrările la etapa a doua (în valoare de 3.300.000 lei) şi a treia (în valoare de 6.200.000 lei) de către municipalitate. Lucrările care sunt executate de S.C. Constructorul Sălard SRL urmează să fie finalizate la sfârşitul lunii februarie – începutul lunii martie.

Lucrările la imobilul Teatrului au fost  planificate a se executa în trei etape:

Etapa I – lucrările  au fost executate de către Consiliul Judeţean

Etapa a II – Reparaţii componente artistice

Începând cu această etapă lucrările au fost executate de către Administraţia Imobiliară Oradea şi s-au executat  reparaţii la: – portic, vestibul, foaier, scări de acces, sală de spectacole – scenă şi anexele scenei, reparaţii ce constau în curăţarea pereţilor şi tavanelor, gletuirea şi zugrăvirea acestora, completarea ornamentelor cu ipsos, reşlefuirea acestora şi acoperirea cu strat de foiţă de aur, restaurare candelabru, restaurare grile de aerisire, restaurare aplice (degresare cu acetona, grunduire, reşlefuire şi mixtionare, acoperire cu strat de foiţă de aur) etc. Consolidări  pereţi, montat suporţi metalici pentru reflectoare, reparaţii la tâmplăria interioară, reparaţii subsol teatru, reparaţii la instalaţiile electrice: parţial subsol şi integral sala de  spectacole, instalaţii sistem de securitate.

Valoare totală a lucrării executate în etapa a II a fost de 3.307.157  lei

Lucrarea este executată de Sc Constructorul Salard lider de asociere şi Sc Amandinus 99 Kft

Etapa a III-a – Reparaţii – restaurări interioare

Lucrările rămase de executat şi cuprinse în etapa a treia sunt următoarele: Reparaţii holuri public, încăperi cu acces public; refacerea parţiala a învelitorii; instalaţia electrică de la subsol, holuri, coridoare zona publicului; instalaţia sanitară; instalaţia de climatizare, sonorizare sală spectacole; instalaţii sonorizare – monitorizare scenă; refacere grupuri sanitare; refacerea tapetului la lojii, a draperiilor de decor în faţa uşilor; refacere alei pietonale în jurul clădirii, canalizare exterioara etc.

Pentru etapa a III-a a lucrărilor firma executantă este Sc Constructorul Salard  Srl, valoare lucrarii ridicându-se la 6.217.017,89 lei.

De asemenea au fost licitate lucrările pentru restaurare şi montare mobilier (scaune), în valoare de 807.273,80 lei, fără TVA.

Aici lucrările vor fi executate de către asocierea formată din Sc Arhitectura & Mobili  Srl, Garzon Butor Kereskedelmi K F T şi Constructorul Sălard.

This post was written by:

- who has written 4383 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult