Categorized | Social

Chiar dacă e criză, municipalitatea susţine că sunt bani pentru Cetatea Oradea

Reprezentanţii primăriei Oradea susţin că au suficienţi bani pentru a transforma Cetatea Oradea într-un obiectiv turistic de referinţă în România şi că până în anul 2015 lucrările principale vor fi finalizate.

Miercuri, 25 august a avut loc la Cetatea Oradea o conferinţă de presă în care viceprimarul Biro Rozalia împreună cu şeful Biroului Turism, Cultură, Regenerare Urbana din cadrul Primăriei Oradea, Dumitru Sim, au prezentat stadiul de implementare al proiectului „Revitalizarea Cetăţii Oradea în vederea introducerii în circuitul turistic: Cetatea Oradea, complex turistic european – etapa I”.

„Au fost nevoie de ani buni ca Cetatea Oradea să devină vizitabilă, apoi administraţia locală a reuşit să atragă fonduri europene. Chiar dacă Cetatea e acum mai mult un şantier, suntem în situaţia fericită de a avea aceşti bani, cu care ne dorim să transformăm Cetatea Oradea într-un obiectiv turistic de referinţă.

Proiectul este unul de anvergură şi se întinde pe o perioadă lungă de timp, respectiv până în anul 2015, dar trebuie să avem în vedere că toate lucrurile mari, necesită timp şi se fac pas cu pas”

a spus viceprimarul Biro Rozalia.

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult