Categorized | Social

Un nou conflict Mang – Ţîrle pe numirea directorilor în spitale

Preşedintele PSD Ioan Mang l-a acuzat pe Radu Ţîrle, vineri, într-o conferinţă de presă, că nu a respectat legea atunci când a numit managerul Spitalului Judeţean. În replică reprezentanţii biroului de presă al lui Radu Ţîrle susţin că Ioan Mang nu cunoaşte aşa cum ar trebui legea. Cert este că Ioan Mang a sesizat Ministerul Sănătăţii, ocazie cu care vom putea vedea cine are dreptate.

Ioan Mang susţine că Radu Ţîrle a modificat cu bună ştiinţă regulamentul de organizare aprobat de Consiliul Judeţean, aplicându-l altfel decât au votat consilierii. Conform senatorului PSD, în Ordonanţa de Urgenţă emisă de Guvern se precizează că  cel care propune Regulamentul este Consiliul de Administraţie al Spitalului şi nu preşedintele Consiliului Judeţean.

„Nu pot să nu observ că se insistă ca un spital de interes judeţean să fie acaparat de o singură persoană, şi anume de Radu Ţîrle. Dacă el consideră că aceste drepturi îi aparţin, nu trebuia să lase consilierii să voteze ca proştii”

a declarat senatorul.

La scurt timp după conferinţa de presă de la sediul PSD a venit şi răspunsul celor din Consiliul Judeţean.

„Proiectul Hotărârii 138 – prevedea „un model de regulament pentru organizarea concursului…”. Aşa a şi fost votat – un model. Proiectul a fost semnat de vicepreşedintele CJ, Kiss Alexandru, la fel ca şi convocarea şedinţei. Acest lucru era perfect normal, preşedintele CJ fiind în concediu de odihnă. Cum preşedintele CJ a  revenit din concediu pe data şedinţei, fiind prezent, a emis actul administrativ pentru stabilirea regulamentului, înainte de şedinţa CJ.

Preşedintele  CJ a anunţat în deschiderea şedinţei din 16 august  că a emis, în aceeaşi dimineaţă, o dispoziţie (Disp. 401 din 16.08.2010) prin care a aprobat regulamentul de organizare a concursului, conform legii, şi nu se mai impunea votarea unei hotărâri care se referea la aprobarea unui model. (Anunţul preşedintelui a fost înregistrat în stenogramă şi se regăseşte în procesul verbal al şedinţei). Totuşi, punctul a rămas pe ordinea de zi, consilierii votând un model de regulament.”

au explicat reprezentanţii Consiliului Judeţean Bihor.

Conform unor surse autorizate, cauza acestui conflict o reprezintă interesul social-democraţilor pentru numirea în funcţia de manager a lui Florian Bodog.

This post was written by:

- who has written 4423 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult