Categorized | Social

Un nou conflict Mang – Ţîrle pe numirea directorilor în spitale

Preşedintele PSD Ioan Mang l-a acuzat pe Radu Ţîrle, vineri, într-o conferinţă de presă, că nu a respectat legea atunci când a numit managerul Spitalului Judeţean. În replică reprezentanţii biroului de presă al lui Radu Ţîrle susţin că Ioan Mang nu cunoaşte aşa cum ar trebui legea. Cert este că Ioan Mang a sesizat Ministerul Sănătăţii, ocazie cu care vom putea vedea cine are dreptate.

Ioan Mang susţine că Radu Ţîrle a modificat cu bună ştiinţă regulamentul de organizare aprobat de Consiliul Judeţean, aplicându-l altfel decât au votat consilierii. Conform senatorului PSD, în Ordonanţa de Urgenţă emisă de Guvern se precizează că  cel care propune Regulamentul este Consiliul de Administraţie al Spitalului şi nu preşedintele Consiliului Judeţean.

„Nu pot să nu observ că se insistă ca un spital de interes judeţean să fie acaparat de o singură persoană, şi anume de Radu Ţîrle. Dacă el consideră că aceste drepturi îi aparţin, nu trebuia să lase consilierii să voteze ca proştii”

a declarat senatorul.

La scurt timp după conferinţa de presă de la sediul PSD a venit şi răspunsul celor din Consiliul Judeţean.

„Proiectul Hotărârii 138 – prevedea „un model de regulament pentru organizarea concursului…”. Aşa a şi fost votat – un model. Proiectul a fost semnat de vicepreşedintele CJ, Kiss Alexandru, la fel ca şi convocarea şedinţei. Acest lucru era perfect normal, preşedintele CJ fiind în concediu de odihnă. Cum preşedintele CJ a  revenit din concediu pe data şedinţei, fiind prezent, a emis actul administrativ pentru stabilirea regulamentului, înainte de şedinţa CJ.

Preşedintele  CJ a anunţat în deschiderea şedinţei din 16 august  că a emis, în aceeaşi dimineaţă, o dispoziţie (Disp. 401 din 16.08.2010) prin care a aprobat regulamentul de organizare a concursului, conform legii, şi nu se mai impunea votarea unei hotărâri care se referea la aprobarea unui model. (Anunţul preşedintelui a fost înregistrat în stenogramă şi se regăseşte în procesul verbal al şedinţei). Totuşi, punctul a rămas pe ordinea de zi, consilierii votând un model de regulament.”

au explicat reprezentanţii Consiliului Judeţean Bihor.

Conform unor surse autorizate, cauza acestui conflict o reprezintă interesul social-democraţilor pentru numirea în funcţia de manager a lui Florian Bodog.

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult