Categorized | Social

Blaga tratat cu indiferenţă de Uniunea Europeană

Pe data de 6 septembrie la Paris va avea loc Întâlnirea Miniştrilor de Interne ai ţărilor membre UE, având ca temă principală libera circulaţie a cetăţenilor UE în statele membre. La această dezbatere, una foarte importantă pentru ţara noastră dacă ne gândim la expulzarea în masă a cetăţenilor români de etnie romă, România şi Bulgaria nu au fost invitate.

Acest lucru contravine principiilor Uniunii Europene. Neinvitarea statelor direct interesate în această problemă denotă lipsă de respect pentru drepturile fundamentale ale minorităţilor cât şi pentru cele doua ţări în cauză, România şi Bulgaria.

Tocmai de aceea, Partidul Identitatea Românească solicită Instituţiei Prezidenţiale şi Guvernului României să revendice statutul de ţară membră a Uniunii Europeane cu drepturi depline de dialog şi de partener cu drepturi egale de participare la reuniunile internaţionale ale căror temă este emigraţia şi implicit situaţia cetăţenilor români din Uniunea Europeană.

„Solicităm parlamentarilor europeni români să ia poziţie asupra unei situaţii care crează un precedent istoric în politicile sociale si de emigraţie de la care România este exclusă”

se precizează într-un comunicat remis de Partidul Identitatea Românească din Italia

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult