Categorized | Social

Biblioteca Naţională din Ungaria va recondiţiona documentele găsite la Teatrul de Stat din Oradea

În cursul zilei de azi, Primăria municipiului Oradea în calitate de gestionar al lucrărilor de renovare de la teatrul orădean împreună cu Teatrul de Stat Oradea în calitate de proprietar al documentelor găsite a efectuat predarea acestor materiale către Biblioteca Naţională Széchényi din Budapesta, reprezentată de directorul ştiinţific  Boka László, în scopul restaurării lor.

Conform deciziei Bibliotecii Naţionale Széchényi din Budapesta, lucrările de restaurare a documentelor se vor face gratuit.

„Municipalitatea a solicitat în paralel acest serviciu de restaurare şi de la Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia, însă acesta nu a dat un răspuns solicitării Primăriei. Astfel municipalitatea împreună cu Teatrul de Stat a ţinut cont de oferta venită de la Biblioteca din Budapesta şi a predat documentele în vederea restaurării.

Prin urmare, s-a semnat un acord de restaurare între Primăria Oradea- reprezentată de viceprimarul Biró Rozália, Teatrul de Stat – reprezentat de directorul manager Lucian Silaghi şi Muzeul Ţării Crişurilor – reprezentat de directorul Aurel Chiriac pe baza căruia s-au predat documentele.

În baza acestui protocol, restauratorul se obligă să asigure siguranţa documentelor predate, restaurarea fiind  de cea mai înaltă calitate. Restaurarea se va face într-un interval de maxim un an de la data predării”

se precizează într-un comunicat remis de Primăria Oradea.

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult