Categorized | Social

Biblioteca Naţională din Ungaria va recondiţiona documentele găsite la Teatrul de Stat din Oradea

În cursul zilei de azi, Primăria municipiului Oradea în calitate de gestionar al lucrărilor de renovare de la teatrul orădean împreună cu Teatrul de Stat Oradea în calitate de proprietar al documentelor găsite a efectuat predarea acestor materiale către Biblioteca Naţională Széchényi din Budapesta, reprezentată de directorul ştiinţific  Boka László, în scopul restaurării lor.

Conform deciziei Bibliotecii Naţionale Széchényi din Budapesta, lucrările de restaurare a documentelor se vor face gratuit.

„Municipalitatea a solicitat în paralel acest serviciu de restaurare şi de la Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia, însă acesta nu a dat un răspuns solicitării Primăriei. Astfel municipalitatea împreună cu Teatrul de Stat a ţinut cont de oferta venită de la Biblioteca din Budapesta şi a predat documentele în vederea restaurării.

Prin urmare, s-a semnat un acord de restaurare între Primăria Oradea- reprezentată de viceprimarul Biró Rozália, Teatrul de Stat – reprezentat de directorul manager Lucian Silaghi şi Muzeul Ţării Crişurilor – reprezentat de directorul Aurel Chiriac pe baza căruia s-au predat documentele.

În baza acestui protocol, restauratorul se obligă să asigure siguranţa documentelor predate, restaurarea fiind  de cea mai înaltă calitate. Restaurarea se va face într-un interval de maxim un an de la data predării”

se precizează într-un comunicat remis de Primăria Oradea.

This post was written by:

- who has written 4349 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult