Categorized | Social

Şi nouă ne pasă! Oradea Press se alătură protestului Asociaţiei Profesioniştilor din Presă

Chiar dacă nu vom putea participa la mitingul organizat de Asociaţia Profesioniştilor din Presă (APPC) Cluj, Oradea Press îi susţine pe aceştia în demersul lor. Considerăm că modul în care actualul Guvern tratează oamenii de valoare ai acestei ţări este inacceptabil şi umilitor.

Reprezentanţii APPC Cluj au decis să iasă în stradă miercuri 1 septembrie 2010 pentru a protesta împotriva ultimelor decizii luate de ministrul muncii Mihai Şeitan.

„Vom ieşi miercuri, 1 septembrie, în stradă pentru a protesta faţă de un sistem incompetent şi represiv de taxare.

Nu ne opunem impozitării ci modului în care ea se face, pe care îl cosiderăm, acest caz, îndreptat împotriva plătitorului cinstit de taxe, pus în situaţia umilitoare de a acţiona aşa cum îi dictează un regim discreţionar şi incompetent.

Până când nu se vor crea condiţiile civilizate pentru depunerea declaraţiilor, jurnaliştii clujeni membrii APPC şi susţinătorii acestei acţiuni – scriitori, artisti plastici, actori, muzicieni – refuză să fie bătaia de joc a Executivului.

Imaginaţi-vi-l pe Brâncuşi după ce a făcut coloana infinitului, stând la coadă la AJOFM Târgu Jiu, Casa Judeţeană de pensii şi alte instituţii pentru a declara venitul obţinut din crearea unei capodopere. Pe această cale dorim să se ia act de refuzul nostru de a plăti aceste taxe până când nu se va prezenta o variantă decentă şi simplă.

Guvernanţii greşesc atunci când caută marii evazionişti în rândul jurnaliştilor, al scriitorilor, muzicienilor, artiştilor plastici. Toţi aceştia, dar şi alte categrii de creatori, nu fac parte din categoriile profesionale suspectate de evazionism.

În acest scop, Asociaţia Profesioniştilor din Presă – Cluj, va organiza un marş de protest miercuri, 1 septembrie, la ora 12, pe traseul Teatrul Naţional – Bulevardul Eroilor – Piaţa Unirii – Bulevardul Eroilor (întors) – Prefectură”

se precizează într-un comunicat remis de APPC Cluj.

This post was written by:

- who has written 4423 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult