Categorized | Social

Alţi bani pentru spitalele orădene, acelaşi Cseke!

Cseke Attila, ministrul Sănătăţii a aprobat marţi transferul sumei de 238 mii lei către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea. Suma este necesară pentru a remedia defecţiunile de la aparatul CT din spital.

Consiliul Judeţean Bihor a solicitat această sumă, asumându-şi responsabilitatea suportării contribuţiei de 5% din suma totală de 250.000 lei – în conformitate cu legislaţia actuală în domeniu.

Banii vor fi folosiţi pentru achiziţionarea unei piese tub radiogen (tip MX 200CT – cu anod rotativ) pentru aparatul Computer Tomograf care deserveşte atât Unitatea de Primiri Urgenţe, cât şi toate secţiile din cadrul spitalului.

OUG 48/2010 pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul sănătăţii în vederea descentralizării, reglementează finanţarea cheltuielilor de natura investiţiilor, stabilind în cazul dotărilor cu aparatură medicală o cofinanţare de minim 5% din valoarea acestora din partea autorităţilor locale.

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult