Categorized | Social

Măsurători româno-maghiare pe Criş

În perioada 31 august – 2 septembrie 2010 vor fi verificate  lucrările de apărare de pe cursurile râurilor Crişul Repede, Barcău şi Ier iar în perioada 12-14 septembrie 2010 vor avea loc verificări şi pe cursurile de apă din Ungaria aflate la graniţă cu judeţul Bihor.

Marţi, 31 august 2010 a început examinarea lucrărilor de apărare împotriva inundaţiilor produse de cursuri de apă şi ape interne, atât pe teritoriul român cat şi pe cel ungar. Experţii româno-ungari vor verifica modul în care au fost întreţinute lucrările de apărare şi, dacă este cazul modul în care s-au comportat lucrările de apărare împotriva inundaţiilor în perioadele de ape mari şi stadiul de refacere, respectiv stadiul reparării la lucrarile avariate. De asemenea, se va verifica dacă magaziile şi depozitele de materiale de apărare conţin materialele prevazute în normative şi dacă sunt de calitate corespunzatoare.

Delegaţia Parţii române are în componenţa sa reprezentanţi din cadrul Ministerului Mediului şi Pădurilor, Administraţiei Naţionale Apele Române, Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri cât şi din cadrul Administraţiei Naţionale pentru Îmbunătăţiri Funciare.

„Acest tip de verificări au loc anual, în baza Acordului Româno-Ungar privind colaborarea pentru protecţia şi utilizarea durabilă a apelor de frontieră , intrat în vigoare în 2004. Examinările se desfăşoară atât pe teritoriul român cât şi pe cel ungar având ca scop verificarea stării şi a modului în care s-au comportat lucrarile de apărare împotriva inundatiilor”

a declarat Pasztor Sandor, conducătorul delegaţiei române.

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult