Categorized | Social

Consiliul pentru Dezvoltare Regională al ADR Nord-Vest va fi condus timp de un an de Radu Ţîrle

Consiliul pentru Dezvoltare Regională (CDR) al Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest s-a întrunit, astăzi, în şedinţă ordinară, la Oradea. Membrii CDR au aprobat numirea în funcţia de preşedinte şi vicepreşedinte CDR a domnilor Radu Ţîrle, preşedintele CJ Bihor respectiv Tiberiu Marc, preşedintele CJ Sălaj. Au fost aprobate şi avizate 9 hotărâri şi o informare.

Funcţia de preşedinte şi vicepreşedinte a Consiliului este îndeplinită prin rotaţie, pe timp de un an, de preşedinţii consiliilor judeţene. Alături de schimbarea celor doi lideri, membrii CDR Nord-Vest au avizat şi contractul de finanţare „Sprijin pentru informarea şi publicitatea privind Programul Operaţional Regional în Regiunea Nord-Vest, Anul 2010”, al cărui beneficiar este ADR Nord-Vest. Proiectul acoperă costurile din anul în curs referitoare la informarea, publicitatea şi organizarea de evenimente dedicate POR, în sumă totală de 435.160 lei.

În cadrul aceleaşi şedinţe a mai fost avizat contractul de finanţare „Sprijin pentru coordonarea implementării planului integrat de dezvoltare al Polului de creştere Cluj – Napoca”. În cadrul contractului sunt cuprinse activităţi precum: acoperirea salariilor pentru un coordonator de pol şi alţi trei angajaţi, asigurarea logisticii, publicarea de anunţuri, organizarea de evenimente, audit extern ş.a. Suma totală a acestui contract este de 2.722.300 lei.

Măsuri noi de reorganizare pentru eficientizarea utilizării banilor UE

De asemenea, membrii CDR au mai aprobat o serie de măsuri de reorganizare pentru eficientizarea utilizării fondurilor alocate funcţionării Agenţiei şi asigurarea realizării activităţilor de dezvoltare regională, inclusiv un nou contract colectiv de muncă pentru angajaţi.

Membrii CDR au avizat şi Contractul de parteneriat între ADR Nord-Vest şi Universitatea Rovaniemi (Finlanda) pentru un proiect care prevede înfiinţarea unei reţele internaţionale care să promoveze oportunităţile comune în cadrul acestei reţele între sporturile de iarnă şi instituţiile de învăţământ din UE. Bugetul total al proiectului este de aproape 195.000 euro, din care Agenţiei îi sunt alocaţi puţin peste 9.000 euro.

Bugetul pentru proiectul ADR Nord-Vest „Enspire EU – Inspiraţie Antreprenorială pentru Uniunea Europeană” a fost şi el mărit în urma procesului de evaluare efectuat de Secretariatul Tehnic Comun al Programului de Cooperare Interregională INTERREG IVC prin intermediul căruia este finanţat acest proiect. Concret, suma a crescut cu 10%, de la 92.971,78 la 105186,78 euro (buget alocat ADR Nord-Vest) iar cofinanţarea Agenţiei de 2% , de la 1859,44 la 2103,74 euro.

A fost aprobată şi implicarea ADR Nord-Vest în structurile de afaceri care vor fi dezvoltate prin Polul de competitivitate – Parcul Ştiinţific şi Tehnologic Metropolitan Cluj.

O altă hotărâre importantă a Consiliului de Dezvoltare Regională Nord-Vest s-a referit la avizarea mai multor proiecte finanţate în regiune prin Programul Operaţional Regional 2007-2013. Contractele sunt încheiate între ADR Nord-Vest (în calitate de Organism Intermediar), Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (în calitate de Autoritate de Management) şi unele autorităţi publice locale în calitate de beneficiari de finanţare nerambursabilă prin POR.

Ultima hotărâre, luată de CDR Nord-Vest în cadrul şedinţei de astăzi de la Oradea s-a referit la avizarea Acordului dintre ADR Nord-Vest şi Consiliul Judeţean Sălaj pentru implementarea proiectului „Ruraland – actori ai dezvoltării rurale”, finanţat prin Programul de cooperare interregională INTERREG IVC.

Următoarea şedinţă a CDR Nord-Vest va avea loc la Bistrita, la o data care urmează a fi stabilită.

This post was written by:

- who has written 4422 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult