Categorized | Social

Copiii sunt invitaţi în Orăşelul Copiilor pentru a face cunoştinţă cu stelele

Copiii prezenţi joi seara în Orăşelul Copiilor, precum şi cei care sunt fascinaţi de frumuseţea universului, sunt invitaţi, începând cu ora 19:30, la o activitate educativă cu tema „Stele. Constelaţii”. Cu acest prilej, ei vor putea afla mai multe informaţii despre stelele care pot fi văzute pe cerul nopţii şi despre grupurile în care au fost împărţite.

Din timpurile străvechi, oamenii au observat forme imaginare formate din grupuri de stele, pe cerul nopţii. Folosind linii, ei au unit stelele în aceste grupuri, spre a forma figuri numite constelaţii. Fiecare constelaţie reprezintă o creatură sau un obiect şi o parte din ele au nume luate de la figuri mitologice. De pe Pămant stelele ce formează o constelaţie par apropiate una de cealaltă, dar de fapt se află la diferite distanţe de noi. Totul depinde de diametrul şi luminozitatea stelei.

Dacă cerul este senin, după ora 20:30 vor putea fi făcute observaţii astronomice din Orăşelul Copiilor, folosind telescopul achiziţionat prin proiectul „Universul mai aproape de noi”, proiect în cadrul căruia se desfăşoară şi activitatea „Stele. Constelaţii”. De asemenea, cu ajutorul telescopului va putea fi văzută şi Staţia Spaţială Internaţională deasupra oraşului Oradea, în intervalul de timp 21:19:29 – 21:24:44. Evenimentul este organizat sub egida Consiliului Local al Municipiului Oradea de către Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu”, prin profesor Valentina Matei şi în colaborare cu Orăşelul Copiilor.

This post was written by:

- who has written 4373 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult