Categorized | Social

Copiii sunt invitaţi în Orăşelul Copiilor pentru a face cunoştinţă cu stelele

Copiii prezenţi joi seara în Orăşelul Copiilor, precum şi cei care sunt fascinaţi de frumuseţea universului, sunt invitaţi, începând cu ora 19:30, la o activitate educativă cu tema „Stele. Constelaţii”. Cu acest prilej, ei vor putea afla mai multe informaţii despre stelele care pot fi văzute pe cerul nopţii şi despre grupurile în care au fost împărţite.

Din timpurile străvechi, oamenii au observat forme imaginare formate din grupuri de stele, pe cerul nopţii. Folosind linii, ei au unit stelele în aceste grupuri, spre a forma figuri numite constelaţii. Fiecare constelaţie reprezintă o creatură sau un obiect şi o parte din ele au nume luate de la figuri mitologice. De pe Pămant stelele ce formează o constelaţie par apropiate una de cealaltă, dar de fapt se află la diferite distanţe de noi. Totul depinde de diametrul şi luminozitatea stelei.

Dacă cerul este senin, după ora 20:30 vor putea fi făcute observaţii astronomice din Orăşelul Copiilor, folosind telescopul achiziţionat prin proiectul „Universul mai aproape de noi”, proiect în cadrul căruia se desfăşoară şi activitatea „Stele. Constelaţii”. De asemenea, cu ajutorul telescopului va putea fi văzută şi Staţia Spaţială Internaţională deasupra oraşului Oradea, în intervalul de timp 21:19:29 – 21:24:44. Evenimentul este organizat sub egida Consiliului Local al Municipiului Oradea de către Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu”, prin profesor Valentina Matei şi în colaborare cu Orăşelul Copiilor.

This post was written by:

- who has written 4326 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult