Categorized | Oradea

Mascarada continuă. Pleacă şase miniştrii dar rămâne „capabilul” Boc.

Deşi opoziţia şi o bună parte a României (conform ultimelor sondaje) cereau în bloc demisia Guvernului condus de Emil Boc, joi a apărut şi lista miniştrilor care vor fi remaniaţi pe considerentul că nu ar fi performat pe parcursul mandatului. Este vorba de Ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, cel al Finanţelor, Sebastian Vlădescu, ministrul Muncii, Mihai Şeitan, ministrul Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, ministrul Economiei Adriean Videanu şi al Transporturilor, Radu Berceanu.

Şi în Guvernul României lucrurile par a se întâmpla ca în perioada de tristă amintire din epoca stalinistă în Rusia. Toată lumea avansează din posturi mai puţin importante spre posturi importante şi asta nu pentru că ar deveni „mai pregătiţi” ci pentru că li se face loc prin decapitarea celor care au fost în funcţie înaintea lor. În ceea ce priveşte noua componenţă a Guvernului, deocamdată se fac speculaţii. Cert este că Mihail Dumitru, Sebastian Vlădescu, Mihai Şeitan şi Gabriel Sandu, ADriean Videanu şi Radu Berceanu vor pleca.

Dacă Mihai Dumitru, Gabriel Sandu şi Adriean Videanu au fost în timpul mandatului nişte „iluştrii anonimi”, Sebastian Vlădescu, Mihai Şeitan şi Radu Berceanu au devenit cunoscuţi datorită măsurilor greşite pe care le-au luat cât au condus cele trei ministere.

Conform postului Realitatea TV, liderul liberalilor, Crin Antonescu i-a făcut deja o vizită  primarului Sibiului, Klaus Johannis pentru a-l întreba dacă mai este dispus să îl înlocuiască pe Boc. Singura problemă este că Premierul nu se poate demite singur, dar s-ar putea ca Traian Băsescu să îi facă acest serviciu.

This post was written by:

- who has written 4383 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult