Categorized | Social

Şcolile din Oradea sunt pregătite pentru noul an şcolar

Viceprimarul orădean Biró Rozália a prezentat astăzi, 02.09.2010, într-o conferinţă de presă, situaţia lucrărilor care se desfăşoară în unităţile de învăţământ, înainte de începerea noului an şcolar. Ca noutate, municipalitatea are în plan să solicite descentralizarea unor unităţi de învăţământ.

Până în prezent s-au finalizat lucrări de reparaţii capitale şi investiţii la 5 unităţi de învăţământ, iar la alte 2 unităţi lucrările sunt în curs, urmând a fi finalizate până în 13 septembrie. Lucrări de reparaţii curente s-au finalizat până în prezent la 20 de unităţi, la 9 unităţi lucrările fiind în curs. Totodată, municipalitatea a alocat sume de bani pentru continuarea lucrărilor la Campusul şcolar.

„Conform graficului de execuţie a lucrărilor la Campusul şcolar, până la sfârşitul acestui an, o clădire cu 24 de săli de clasă va fi ridicată în roşu, montându-se uşile şi geamurile, astfel încât pe perioada iernii să se poata lucra în interior”

a spus viceprimarul Biró Rozália în cadrul conferinţei de presă.

Lista cu reparaţiile capitale care s-au desfăşurat sau care sunt încă în curs de desfăşurare, poate fi descărcată de AICI.

După spitale primăria vrea şi şcolile descentralizate

Municipalitatea intenţionează să descentralizeze unităţile de învăţământ pe care le gestionează, iar în acest sens a început o serie de demersuri. Reprezentanţii Administraţiei Imobiliare Oradea (AIO) au făcut o statistică pe consumuri în unităţile de învăţământ care a relevat pierderi şi cheltuieli nejustificate.

Astfel, se intenţionează să se aloce fiecărei unităţi de învăţământ o sumă de bani pentru cheltuieli cu utilităţile şi fiecare să îşi gestioneze suma respectivă. Începând de anul viitor se va constitui o comisie mixtă care va verifica modul în care se consumă apa şi curentul şi cum vor fi gestionate aceste sume de bani.

„În plan financiar dorim să le dăm posibilitatea să gestioneze sumele din buget în mod autonom, în ceea ce priveşte cheltuielile de funcţionare, având posibilitatea să utilizeze şi veniturile proprii”

a declarat Cristian Beltechi, directorul AIO.

This post was written by:

- who has written 4348 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult