Categorized | Social

Şcolile din Oradea sunt pregătite pentru noul an şcolar

Viceprimarul orădean Biró Rozália a prezentat astăzi, 02.09.2010, într-o conferinţă de presă, situaţia lucrărilor care se desfăşoară în unităţile de învăţământ, înainte de începerea noului an şcolar. Ca noutate, municipalitatea are în plan să solicite descentralizarea unor unităţi de învăţământ.

Până în prezent s-au finalizat lucrări de reparaţii capitale şi investiţii la 5 unităţi de învăţământ, iar la alte 2 unităţi lucrările sunt în curs, urmând a fi finalizate până în 13 septembrie. Lucrări de reparaţii curente s-au finalizat până în prezent la 20 de unităţi, la 9 unităţi lucrările fiind în curs. Totodată, municipalitatea a alocat sume de bani pentru continuarea lucrărilor la Campusul şcolar.

„Conform graficului de execuţie a lucrărilor la Campusul şcolar, până la sfârşitul acestui an, o clădire cu 24 de săli de clasă va fi ridicată în roşu, montându-se uşile şi geamurile, astfel încât pe perioada iernii să se poata lucra în interior”

a spus viceprimarul Biró Rozália în cadrul conferinţei de presă.

Lista cu reparaţiile capitale care s-au desfăşurat sau care sunt încă în curs de desfăşurare, poate fi descărcată de AICI.

După spitale primăria vrea şi şcolile descentralizate

Municipalitatea intenţionează să descentralizeze unităţile de învăţământ pe care le gestionează, iar în acest sens a început o serie de demersuri. Reprezentanţii Administraţiei Imobiliare Oradea (AIO) au făcut o statistică pe consumuri în unităţile de învăţământ care a relevat pierderi şi cheltuieli nejustificate.

Astfel, se intenţionează să se aloce fiecărei unităţi de învăţământ o sumă de bani pentru cheltuieli cu utilităţile şi fiecare să îşi gestioneze suma respectivă. Începând de anul viitor se va constitui o comisie mixtă care va verifica modul în care se consumă apa şi curentul şi cum vor fi gestionate aceste sume de bani.

„În plan financiar dorim să le dăm posibilitatea să gestioneze sumele din buget în mod autonom, în ceea ce priveşte cheltuielile de funcţionare, având posibilitatea să utilizeze şi veniturile proprii”

a declarat Cristian Beltechi, directorul AIO.

This post was written by:

- who has written 4375 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult