Categorized | Oradea

Cei şase magnifici care vor scoate România din criză

Dacă ieri am aflat „pe surse” şi în mod progresiv numele miniştrilor pe care Emil Boc îi consideră responsabili de actuala stare a României, astăzi am aflat, în sfârşit, cine îi vor înlocui. Cei şase magnifici care vor face parte din Guvern sunt: Gheorghe Ialomiţianu, Ion Ariton, Valerian Vreme, Ioan Botiş, Anca Boagiu şi Valeriu Tabără.

Vineri, 03.09.2010, au fost remaniaţi din funcţii ministrul Economiei, Adriean Videanu, al Finanţelor, Sebastian Vlădescu, Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, Muncii, Mihai Şeitan, Transporturilor, Radu Berceanu, şi Agriculturii, Mihail Dumitru. În locul lor au venit Gheorghe Ialomiţianu, la Finanţe, Ion Ariton, la Economie, Valerian Vreme, la Comunicaţii, Ioan Botiş, la Ministerul Muncii, Anca Boagiu, la Transporturi, şi Valeriu Tabără, la Agricultură.

Curios este că Emil Boc a ţinut să respecte proporţia miniştrilor necunoscuţi şi a celor cunoscuţi care au trecut pe la ministere. Patru dintre ei, Gheorghe Ialomiţianu, Ion Ariton, Valerian Vreme, Ioan Botiş au realizări deosebite în fostele funcţii pe care le-au ocupat, atât de deosebite încât nimeni nu a auzit de ei.

Valeriu Tabără s-a remarcat mai degrabă în talk-show-urile de la TV iar Anca Boagiu este cunoscută doar pentru că a mai avut un portofoliu de ministru (fără a face nimic deosebit în timpul mandatului).

Sacrificaţi pe altarul propăşirii neamului

Fără a ţine seama de criticile şi observaţiile opoziţiei, şeful statului le-a mulţumit performerilor care au fost trimişi acasă de Boc.

„Mulţumesc celor şase miniştri care pleacă din Cabinet, un Cabinet care în pofida tuturor dificultăţilor reuşeşte să tracteze România din criza economică înspre creştere economică, dar acest efort se face cu costuri şi le vedem astăzi.

După numai câteva luni de guvernare a fost necesară o remaniere consistentă a miniştrilor principalului partid de guvernare. Vreau să mulţumesc acestei echipe sacrificate de la început de situaţia dificilă creată de criza globală”

a declarat Traian Băsescu.

După numirea noilor miniştrii cabinetul Boc va arăta astfel:

Premier: Emil Boc

Vicepremier: Markó Béla

Ministrul Administraţiei şi Internelor: Vasile Blaga

Ministrul Finanţelor Publice: Gheorghe Ialomiţianu

Ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri: Ion Ariton

Ministrul Afacerilor Externe: Teodor Baconschi

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii: Anca Boagiu

Ministrul Mediului şi Pădurilor: László Borbély

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului: Elena Udrea

Ministrul Apărării Naţionale: Gabriel Oprea

Ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional: Kelemen Hunor

Ministrul Justiţiei: Cătălin Marian Predoiu

Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale: Valerian Vreme

Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale: Ioan Botiş

Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului: Daniel Petru Funeriu

Ministrul Sănătăţii: Cseke Attila

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale: Valeriu Tabără

This post was written by:

- who has written 4383 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult