Categorized | Social

OSIM brevetează o nouă invenţie a unei echipe conduse de un profesor orădean

La sfârşitul lunii iulie OSIM a brevetat o nouă invenţie, rodul a patru crecetători de la Universitatea din Oradea şi galaţi. Este vorba despre Un aparat pentru determinarea dezechilibrelor musculare prezente la nivelul trunchiului şi o metodă prin care acest aparat să funcţioneze. Proiectul a fost coordonat de profesorul universitar Vasile Marcu, de la Universitatea din Oradea.

În 30.07.2010 a fost eliberat Brevetul de invenţie „Metodă şi aparat pentru determinarea dezechilibrelor musculare prezente la nivelul trunchiului”, aparţinând inventatorilor: Stan Zenovia – Universitatea din Galaţi, Marcu Vasile – Universitatea din Oradea, Baştiurea Eugen – Universitatea din Galaţi şi Chiculiţă Claudiu – Universitatea din Galaţi.

„Într-o fructuoasă colaborare, specialişti din cele două universităţi brevetează o metodă şi un aparat pentru sporirea calităţii vieţii oamenilor. Cercetarea este rezultanta unei teze de doctorat la UNEFS Bucureşti, a doamnei Zenovia Stan, avându-l conducător ştiinţific pe domnul prof.univ.dr. Vasile Marcu de la Universitatea din Oradea”

se precizează într-un comunicat remis de Biroul de Comunicare al Universităţii din Oradea.

Cercetătorii au dovedit că determinarea corectă, exactă şi operaţională a forţei musculaturii trunchiului rezolvă problema terapiei profilactice eficiente pentru atitudinea corectă a corpului.

„Metoda propusă vizează kinetoprofilaxia primară, oferind posibilitatea de a acţiona înaintea instalării oricărei deficienţe funcţionale sau anatomice a coloanei vertebrale”

se precizează în explicaţiile oferite de cei de la OSIM (anexa 123013B1).

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult