Categorized | Social

De parcă ne-ar fi auzit, comunitarii stabilesc noi recorduri la amenzi pentru parcare în locuri interzise

Începutul săptămânii a fost unul destul de nefericit pentru vatmanii orădeni care au fost nevoiţi să aştepte ca doi şoferi indolenţi să îşi mute maşinile de pe liniile de tramvai. Deşi păreau vinovaţi de situaţie, pentru că se părea că nu se implică prea mult, poliţiştii comunitari au dat astăzi un comunicat de presă în care au anunţat că luna trecută au împărţit 250 de notificări şi au blocat 500 de autovehicule pentru parcarea în locuri neautorizate.

Comunicatul de luni al celor de la OTL, în care era precizat că două tramvaie au fost nevoite să staţioneze 30 de minute pentru că liniile pe care circulau au fost blocate de doi şoferi neatenţi, pare să fi încins spiritele în administraţia locală. Oradea Press a publicat un material în care le solicita poliţiştilor comunitari să se implice mai mult pentru ca astfel de situaţii să nu se mai întâmple. Ca şi când ne-ar fi auzit, conducerea Poliţiei Comunitare a decis să remită un comunicat în care să prezinte situaţia autoturismelor amendate pentru parcarea în locuri interzise pe luna trecută.

„În intervalul 01.07.2010 – 31.08.2010, agenţii Poliţiei Comunitare au împărţit 250 de notificări şi au blocat 500 de autovehicule pentru parcarea în locuri neautorizate, valoarea acestora ridicându-se la 63.250 lei.

În baza HCL nr. 438/2003, agenţii comunitari au aplicat 86 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 50.850 lei, proprietarilor de atelaje cu tracţiune animală care au circulat pe arterele principale ale municipilului Oradea.

În urma celor 124 de acţiuni desfăşurate în colaborare cu Poliţia Municipiului Oradea,  s-au constatat abateri şi cu privire la traficul greu. Astfel,  un număr 70 de conducători de autovehicule de tonaj greu au fost somaţi şi sancţionaţi  conform prevederilor din HCL nr. 909/2009, cu amenzi a căror valoare se ridică la 28.000 lei, pentru staţionarea în locuri interzise, nerespectarea  semnificaţiei indicatoarelor de circulaţie, lipsa autorizaţiei de trafic greu, precum şi pentru lipsă de prelată.

De asemenea, pentru încălcarea prevederilor O.G nr. 195/2002 au fost aplicate 102  amenzi, în valoare de 10.540 lei.

Tot în această perioadă, agenţii comunitari din cadrul Compartimentului Disciplină Rutieră au aplicat  4.342 de note de constatare în valoare de 130.260 lei şi au întocmit 901 procese verbale de constatare, a căror valoare se ridică la 67.575 lei, pentru  abateri cu privire la parcarea  în locurile autorizate fără deţinere de tichet de parcare sau abonament.

Cetăţenii municipiului Oradea sunt rugaţi să sesizeze orice încălcare a conduitei civice la Dispeceratul Poliţei Comunitare, la numărul de telefon 0259-969 sau la telefonul verde 0800.800.518”

se precizează în comunicatul remis de Poliţia Comunitară.

This post was written by:

- who has written 4383 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult