Categorized | Social

Jacques Rogge va veni la Oradea după ce se va întâlni cu Traian Băsescu

Universitatea din Oradea va primi marţea viitoare, 21 septembrie 2010, vizita lui Jacques Rogge, o personalitate marcantă pe plan mondial, preşedinte al Comitetului Olimpic Internaţional.

Preşedintele Jacques Rogge vine în România la invitaţia Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, motivul principal al vizitei fiind întâlnirea cu Preşedintele României, Traian Băsescu.

În acest context Rogge va vizita şi Universitatea din Oradea cu ocazia inaugurării „Centrului Teritorial de Studii şi Cercetări Olimpice” din incinta noii Biblioteci a Universităţii din Oradea, precum şi pentru decernarea titlului de Doctor Honoris Causa al Universităţii din Oradea. După cele două evenimente, va susţine o conferinţă de presă la sediul noii Biblioteci.

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult