Categorized | Social

Titluri de Honoris Causa pe bandă rulantă la Universitatea din Oradea

Sâmbătă Patriarhul Daniel va primi din partea Universităţii din Oradea titlul de Doctor Honoris Causa. La trei zile după acest eveniment,  Jacques Rogge, preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional va primi şi el înalta distincţie din partea Universităţii.

Patriarhul Daniel va oficia sâmbătă, de la ora 10:00, o slujbă de Te Deum la Catedrala cu Lună, urmând ca de la ora 11:30 să primească în Aula Magna titlul de Doctor Honoris Causa. Duminică, de la ora 9:00, Patriarhul va oficia o Liturghie la „Mănăstirea Sfintei Cruci”.

La începutul acestei săptămâni Senatul Universităţii din Oradea a aprobat în unanimitate să i se acorde titlul de Docto Honoris Causa şi lui Jacques Rogge, preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional.

„Prezenţa lui este un eveniment deosebit pentru Oradea şi pentru toată ţara. Jacques Rogge va inaugura Centrul Teritorial de Studii Olimpice care va funcţiona la Universitatea din Oradea, cu sediul în noua bibliotecă. Dorim să realizăm un proiect prin intermediul căruia să promovăm olimpismul şi fair-playul în general în sport, iar inaugurarea acestui centru este primul pas”

a declarat profesorul universitar Vasile Marcu.

This post was written by:

- who has written 4398 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult