Categorized | Educatie

Toamna Orădeană mai săracă decât anul trecut dar mai variată

Cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului „Toamna Orădeană” va debuta săptămâna viitoare, vineri. Manifestările dedicate acestui eveniment sunt oraganizate de Primăria municipiului Oradea şi Casa de Cultură a Municipiului şi se desfăşoară în perioada 24 septembrie – 10 octombrie.

Programul din acest an este variat şi cuprinde evenimente culturale, artistice, sportive, concerte şi spectacole de muzică. Directorul casei de Cultură a Municipiului Oradea, Flavius Bunoiu a declarat într-o conferinţă de presă, că, spre deosebire de anii trecuţi, a încercat să dea festivalului un aspect unitar ţinând cont de preferinţele orădenilor, de ceea ce a mai fost la Oradea şi, nu în ultimul rând, de bugetul care i-a fost pus la dispoziţie.

„Este o ofertă de programe destul de bogată, avem târguri, expoziţii, teatru, sport, concerte. Bugetul din acest an este mai mic decât cel de anul trecut, însă încercăm să găsim finanţare pentru unele evenimente şi din venituri proprii. Am devenit puţin mai selectivi în alegerea evenimentelor din cadrul festivalului“

a precizat Flavius Bunoiu, directorul Casei de Cultură a Municipiului Oradea.

Anul acesta Consiliul Local a aprobat pentru festival puţin peste 200.000 de lei, cu aproape 70.000 de lei mai puţin decât anul trecut. Alături de acestă sumă se mai adaugă şi aproximativ 100.000 de lei, bani pe care organizatorii speră să îi poată aduna din fonduri proprii.

Începând de vineri, 24 septembrie, Oradea Press vă va ţine la curent cu evenimentele şi programul Festivalului Toamna Orădeană.

This post was written by:

- who has written 4374 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult