Categorized | Social

Podul peste Peţa de pe fosta stradă a Abatorului va fi reconstruit

În cursul acestei săptămâni s-a finalizat evaluarea ofertelor depuse în cadrul procedurii de achiziţie publică pentru reconstruirea podului de pe strada Traian Blajovici (fostă Abatorului), peste Pârâul Peţa. Având în vedere că podul se află într-o stare de degradare avansată, traficul auto fiind în prezent interzis, lucrarea este necesară pentru prelungirea străzii T. Blajovici până la giraţia cu drumul de centură din zona Real.

Conform municipalităţii în cadrul procedurii au fost depuse două oferte, una de către S.C. Drumuri Orăşeneşti S.A. în asociere cu S.C. Tractebel Engineering S.A., iar cealaltă de către S.C. Drumuri Bihor S.A. în asociere S.C. Aquacons S.R.L. În cazul primului ofertant, oferta financiară a fost în valoare de 357.040 lei, iar în cazul celui de-al doilea de 296.781 lei.

„Criteriul de atribuire a licitaţiei a fost preţul cel mai mic. După evaluarea documentaţiilor s-a stabilit ca fiind inacceptabilă oferta depusă de S.C. Drumuri Orăşeneşti S.A. în asociere cu S.C. Tractebel Engineering S.A., deoarece aceasta nu îndeplinea cerinţele de calificare solicitate în documentaţia de atribuire, respectiv societatea a ofertat o valoare mai mare decât valorea estimată a achiziţiei”

se precizează într-un comunicat remis de Primăria municipiului Oradea.

„Contractul cu firma declarată câştigătoare urmează să fie semnat la sfârşitul lunii septembrie, urmând ca proiectarea să se realizeze în termen 30 de zile de la semnarea contractului, iar execuţia lucrărilor în termen de 90 de zile de la predarea amplasamentului”

a precizat viceprimarul Gheorghe Carp.

Momentan licitaţia se află în faza de primire a eventualelor contestaţii.

This post was written by:

- who has written 4383 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult