Categorized | Cultură

Duminică, trupa „Iosif Vulcan” vă invită la teatru

Trupa „Iosif Vulcan” a Teatrului de Stat din Oradea va deschide stagiunea 2010-2011, duminică, 19 septembrie 2010, de la ora 11:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, cu premiera spectacolului „Fetiţa cu chibrituri”, adaptare de Angel Cîrstea după Hans-Christian Andersen.

Regia spectacolului este semnată de Eugen Ţugulea, iar scenografia de Vasilatos Ianis, asistent scenografie Anca Popescu Raţiu. În distribuţie îi veţi putea regăsi pe cunoscuţii actori orădeni: Mihaela Gherdan, Anca Sigmirean, Alina Leonte, Corina Cernea, Angela Huşanu, Tiberiu Covaci, George Voinese, Ion Ruscuţ, Pavel Sîrghi.

Spectacolul „Fetiţa cu chibrituri” este destinat celor mai tineri spectatori ai teatrului şi reprezintă primul act artistic al proiectului „Duminică e ziua copilului”, inaugurat în această stagiune. Premiera de duminică se doreşte a fi o sărbătoare a celor mici şi, în acest sens, organizatorii le-au pregătit copiilor o serie de surprize.

Foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor se va transforma într-un tărâm de basm: prinţese, prinţi şi clovni năzdrăvani îi vor întâmpina pe cei mici. Doi clovni vor realiza gratuit facepainting pentru toţi cei interesaţi; o mulţime de baloane, cărţi pentru copii, jucării, muzică, fotografii cu personajele de basm, cadouri şi multe alte surprize vă aşteaptă dumninică, 19 septembrie 2010, de la ora 11:00 la Casa de Cultură a Sindicatelor din Parcul 1 Decembrie.

This post was written by:

- who has written 4383 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult