Categorized | Social

Bogdan Hossu: „Guvernul Boc vrea să legifereze sclavia modernă”

Comitetul Confederal al Confederaţiei Naţionale Sindicale „Cartel ALFA” a decis, în urma măsurilor de austeritate fără precedent anunţate de Guvernul Boc,  să iasă în stradă începând de luni, 20 septembrie 2010. Sindicaliştii au listă lungă de revendicări şi susţin că, de această dată, vor merge până în pânzele albe.

Calendarul protestelor anunţat de cei de la „Cartel ALFA” este următorul:

– pe data de 20 septembrie, între orele 10:00 – 18:00, vor fi organizate acţiuni sindicale în toate judeţele ţării. Manifestările vor avea o durată minimă de două ore (între orele 15:00 – 17:00, miting in fata Prefecturii Timiș-Timișoara, orele 13:00 – 15:00 în fața Prefecturii Bihor-Oradea și 14:00-16:00 în fața Prefecturii Caraș Severin-Reșița)

– în perioada 22 – 27 septembrie, între orele 10:00 – 18:00, vor fi organizate acţiuni sindicale în cascadă în Piaţa Victoriei din Bucureşti.

„Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA” se pronunţă categoric împotriva disponibilizărilor, a modificării abuzive a legii pensiilor, a modificării Codului Muncii şi încercării de legiferare a sclaviei moderne prin desfiinţarea contractelor individuale de muncă, împotriva dereglementării pieţei muncii şi a măsurilor de creştere exagerată a austerităţii prin legea de salarizare unică a sectorului bugetar.

A nu reacţiona înseamnă a accepta tacit măsuri de austeritate fără precedent pentru întreaga populaţie a României. Chiar dacă este deja de notorietate faptul că numai 20% din cetăţeni au curajul de a-şi asuma responsabilitatea acţiunilor de stradă, Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA” le reaminteşte tuturor că demonstraţiile reprezintă singura formă legală şi democratică pentru anunţarea nemulţumirilor, a revendicărilor lor.

CNS „Cartel ALFA” atrage atenţia parlamentarilor asupra responsabilităţii lor de a schimba Guvernul atunci când acesta nu mai corespunde aşteptărilor cetăţenilor ţării. În funcţie de rezultat, de răspunsul guvernamental, CNS „Cartel ALFA” va acţiona în continuare sub  alte forme de protest.

Este momentul să protestăm împreună, energic, pentru apărarea drepturilor cetăţenilor acestei ţări, năpăstuiţi de incompetenţa crasă a Guvernului!”

se precizează într-un comunicat remis de CNS „Cartel ALFA” şi semnat de preşedintele Bogdan Iulian Hossu.

This post was written by:

- who has written 4388 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult