Categorized | Cultură

Duminică începe Festivalul de Teatru Scurt la Oradea

Cu ocazia organizării celei de-a XVI-a ediţii a Festivalului de Teatru Scurt, reprezentanţii conducerii teatrului orădean au prezentat azi într-o conferinţă de presă principalele coordonate ale festivalului din acest an. Astfel, manifestarea va avea loc în perioada 26 septembrie – 2 octombrie 2010, fiind un eveniment cuprins în programul Festivalului Toamna Orădeană.

Conferinţa de presă a fost deschisă de viceprimarul Gheorghe Carp, care a precizat:

„În bugetul pe anul viitor vom încerca să introducem fonduri pentru ca această manifestare să fie nu numai una naţională, ci şi internaţională. Astfel, speram ca intenţia directorului artistic, Daniel Vulcu, de a organiza un Festival Internaţional de Teatru Scurt la Oradea în anul care va veni, să devină realitate”.

Daniel Vulcu, directorul artistic al Teatrului de Stat Oradea şi-a exprimat dorinţa ca prin Festivalul de Teatru Scurt să fie reînodate legăturile cu teatrele din ţară, legături care au fost oarecum neglijate, din cauza faptului că în ultima perioadă de timp, piesele de teatru s-au jucat la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Spectacolele care vor rula în cadrul festivalului au fost atent selecţionate, teatrul orădean înscriindu-se cu două spectacole importante, care se vor juca în premieră: „Girodina” în regia lui Petre Panait şi „Soare pentru Doi” în regia lui Daniel Vulcu.

Selecţionerul festivalului, criticul de film Mircea Morariu, a precizat în cadrul conferinţei de presă că Festivalul de Teatru Scurt va avea deschiderea oficială  la Casa de Cultură a Sindicatelor, pe data de 26 septembrie, ora 20:00, cu piesa  susţinută de actorii Teatrului Nottara din Bucureşti, „Variaţiuni enigmatice”, regizată de Claudiu Goga.

Pe tot parcursul festivalului, iubitorii de teatru îi vor putea vedea pe cei mai îndrăgiţi actori ai momentului: Mircea Diaconu, Alexandru Repan, Tania Popa, Alexandru Conovaru, Ruxandra Sireteanu, Földes László – Hubo şi nu numai.

This post was written by:

- who has written 4407 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult