Categorized | Cultură

Filarmonica din Oradea va promova mai mulţi interpreţi tineri în noua stagiune

Situaţia destul de grea prin care trece Filarmonica de Stat din Oradea în ceea ce priveşte bugetul, substanţial redus faţă de anii precedenţi, va fi rezolvată, cel puţin în parte, de managerul instituţiei Todor Albert prin promovarea tinerilor talentaţi din Oradea. Acest lucru nu înseamnă însă că de pe scena Filarmonicii în stagiunea 2010-2011 vor lipsi numele mari.

Conform managerului filarmonicii trei dintre spectacolele puse în scenă de orchestra filarmonicii vor face parte din Toamna Orădeană, acestora alăturându-li-se şi cele două formaţii de muzică cultă formate tot din membrii ai filarmonicii. Todor Albert susţine că intenţionează să realizeze mai multe colaborări cu orchestre din Ungaria pentru a le oferi orădenilor mai multă varietate.

„Nu de mult timp am fost contactat de Filarmonica din Szeged pentru a face concerte în barter. Am stabilit deja că pe 25 ianuarie vom concerta la Szeged şi urmează să stabilim o dată la care orchestra de acolo să poată cânta în Oradea. Intenţionăm să facem acest lucru şi cu colegii noştrii de la Debrecen cu care, în zilele următoare, vom purta discuţii. În acest fel orădenii vor avea o paletă mai largă de spectacole din care vor putea alege”

a declarat Todor Albert.

Filarmonica a stabilit deja care vor fi următoarele trei concerte şi lucrează la punerea la punct a întregii stagiuni.

„Deschiderea stagiunii a fost întotdeauna un eveniment festiv şi tocmai de aceea am decis să începem cu Ceaikovski şi Beethoven dar şi celelalte concerte vor fi deosebite. Al doilea concert va fi realizat împreună cu Corul Filarmonicii iar cel de-al treilea va fi o premieră la Oradea. Anul acesta vom încerca să promovăm interpreţii tineri pe care îi avem în Oradea pentru a le da şi lor o şansă. Asta nu înseamnă însă că spectacolele vor fi mai slabe calitativ şi nici că instrumentiştii conoscuţi vor lipsi de pe scena noastră”

a explicat secretarul muzical al instituţiei, Toth Gabor.

This post was written by:

- who has written 4407 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult