Categorized | Cultură

„Intermezzo” şi „Sotto Voce” au încântat luni seară

În faţa unei săli de concert pline, luni, de la ora 19:00, Cvartetul „Intermezzo” şi ansamblul vocal „Soto Voce” i-au încântat pe orădeni, atât prin calitatea interpretării cât şi prin repertoriul ales. S-au cântat atât piese de muzică clasică cât şi jazz într-o ambianţă care nu va fi degrabă uitată.

Concertul a fost urmărit de aproximativ 100 de persoane, sala Casei de Cultură a Municipiului fiind aproape plină. Piesele alese de cei de la Cvartetul „Intermezzo” au fost cu adevărat speciale. Au reuşit să prindă, cu mult succes, în fotografii sonore, mai multe secole, mai multe vieţi, din mai multe colţuri ale lumii.

Tonul serios al concertului a fost bine completat de interpretarea inedită a ansamblului vocal „Sotto Voce” care le-a amintit celor din sală că pentru a cânta ceva deosebit nu este nevoie nici măcar de instrumente. Ajunge puţină dăruire, ingeniozitate şi mult talent.

Singurul neajuns al concertului, recunoscut chiar şi de organizatorul Flavius Bunoiu, a fost faptul că spectatorilor nu li s-a pus la dispoziţie un program cu piesele care s-au cântat.

Toamna Orădeană va continua şi miercuri, 29 septembrie, cu următorul program:

CASA DE CULTURA A MUNICIPIULUI ORADEA

Spectacol, teatru „Intoarcerea Zidarului” Compania Civic Art Bucuresti.

Casa de Cultura a Municipiului Oradea, Piata Ferdinand nr 4, pretul biletului este de 5 lei.Ora 19.00 p.m.Atentie: numar de locuri limitat

SAPTAMANA TEATRULUI ARCADIA

Ora 11:00   Teatrul Arcadia    Spectacolul A király új ruhája ( Regele Podoabă)

PROGRAMUL FESTIVALULUI DE TEATRU SCURT

Ora  16.30 şi 19.00 – Mady Baby, Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely”, Timişoara

Spectacol itinerant în microbuz, cu plecare din faţa Teatrului de Stat Oradea

Ora 18.00 – Terorism, Teatrul de Stat Oradea, Trupa „Iosif Vulcan”, Teatrul de Stat Oradea (spectacol cu publicul pe scenă)

Ora 19.30 – stand de carte, Editura Humanitas, Casa de Cultură a Sindicatelor

Ora 20.00 – Cele zece porunci ale vagabonzilor, Földes László – Hobo (Ungaria)

Filarmonica Oradea

Ora 20.00 – Autostrada, Teatrul „Sică Alexandrescu”  Braşov, Casa de Cultură a Sindicatelor  (spectacol cu publicul pe scenă)

Ora 22.00 – Gunoierul, Asociaţia Artemotion Oradea , Escape Club (spectacol în afara selecţiei oficiale)

This post was written by:

- who has written 4374 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult