Categorized | Social

Până în 2012 orădenii vor avea o Grădină Zoologică de nivel European

Proiectul „Amenajarea, Extinderea şi Modernizarea Grădinii Zoologice din municipiul Oradea” a fost transmis spre verificare către Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile. Prin intermediul lui, municipiul Oradea urmează să primească o asistenţă financiară nerambursabilă în valoare de 12.332.260,00 lei (2.994.000 Euro), bani care vor fi folosiţi exclusiv pentru modernizarea actualei grădini zoologice.

În data de 14.01.2010, s-a încheiat contractul de execuţie al lucrării între Primăria municipiului Oradea, în calitate de beneficiar, şi asocierea S.C. MBS Group SRL Turda – lider asociere, SC DAN&DAN Construct SRL Tărian – asociat şi SC Sanero Composites SRL Piteşti – asociat, în calitate de executant lucrări. Peste aproximativ opt luni, în data de 11.08.2010 s-a încheiat un actul adiţional, ce cuprinde o serie de suplimentări apărute ca urmare a faptului că întocmirea Caietului de sarcini s-a făcut în baza unui studiu de fezabilitate care prevedea un standard minim de lucrări.

În urma acestui proiect, municipiul Oradea urmează să primească o asistenţă financiară nerambursabilă în valoare de 12.332.260,00 lei (2.994.000 Euro).

În cursul săptămânii trecute, proiectul tehnic a fost transmis spre verificare către Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile.

Proiectul de modernizare a Grădinii Zoologice din municipiul Oradea  cuprinde:

– realizarea lucrărilor de viabilizare a terenului, demolare a construcţiilor existente sau valorificarea acestora pentru extinderea Grădinii Zoologice;

– realizarea lucrărilor de construcţii adăposturi animale, construcţii şi amenajări spaţii administrative, construcţii şi amenajări educaţionale, recreative şi de agremenent, amenajări peisagistice, locuri de parcare pentru vizitatori, amenajare zonă de relaxare;

– realizarea lucrărilor de reabilitare şi de racord la reţeaua de utilităţi publice necesare pentru amenajarea, extinderea şi modernizarea Grădinii Zoologice a municipiului Oradea

Amplasamentul studiat are o suprafaţă de 75.738 m.p. Termenul final de execuţie a lucrărilor pentru realizarea obiectivului de investiţii este 31.08.2012.

This post was written by:

- who has written 4388 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult