Categorized | Social

Proiectul modernizării sistemului de încălzire din Oradea intră în ultima etapă

Miercuri, 13 octombrie 2010, între orele 14:30 – 16:00, la sediul Autorităţii de Management pentru POS Mediu, Sala de Şedinţe, Bucureşti, din str. Justiţiei, nr. 59-61, va avea loc misiunea de evaluare a proiectului pentru extinderea şi modernizarea sistemului de încălzire urbană în municipiul Oradea.

La această misiune de evaluare vor participa reprezentanţii Comisiei Europene, ai Ministerului Mediului şi Pădurilor, ai O.I. POS Mediu Cluj-Napoca, ai asistenţelor tehnice JASPERS şi IDOM/ Ramboll, precum şi ai Consultantului ISPE.

„Menţionăm că proiectul de extindere şi modernizare a sistemului de încălzire urbană în municipiul Oradea, cuprinde:

– achiziţionarea unei turbine de alimentare cu gaze, cu o putere instalată de 20 MWT;

– trei cazane de apă fierbinte, care asigură un necesar de Gcal de 225 Gcal/h;

– modernizarea magistralelor M1 şi M3 ale sistemului de alimentare cu energie termică.

Valoarea proiectului, în preţuri comparabile, este estimată la 69,2 milioane euro, cu o durată de implementare de maximum 3 ani.

Misiunea de evaluare este o etapă foarte importantă în încheierea contractului de finanţare, în cadrul căreia vor fi clarificate aspectele referitoare la investiţii, analiza cost-beneficiu aferentă proiectului şi mecanismul instituţional al acestuia.

După încheierea misiunii de evaluare, va urma transmiterea oficială a aplicaţiei la Comisia Europeană şi emiterea deciziei de finanţare a proiectului.

În acest context, în municipiul Oradea, se va realiza investiţia cu cel mai mare impact asupra mediului în centrală, de la data construcţiei acesteia, în anul 1962”

se precizează într-un comunicat remis de Primăria municipiului Oradea.

This post was written by:

- who has written 4426 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult