Categorized | Social

Proiectul modernizării sistemului de încălzire din Oradea intră în ultima etapă

Miercuri, 13 octombrie 2010, între orele 14:30 – 16:00, la sediul Autorităţii de Management pentru POS Mediu, Sala de Şedinţe, Bucureşti, din str. Justiţiei, nr. 59-61, va avea loc misiunea de evaluare a proiectului pentru extinderea şi modernizarea sistemului de încălzire urbană în municipiul Oradea.

La această misiune de evaluare vor participa reprezentanţii Comisiei Europene, ai Ministerului Mediului şi Pădurilor, ai O.I. POS Mediu Cluj-Napoca, ai asistenţelor tehnice JASPERS şi IDOM/ Ramboll, precum şi ai Consultantului ISPE.

„Menţionăm că proiectul de extindere şi modernizare a sistemului de încălzire urbană în municipiul Oradea, cuprinde:

– achiziţionarea unei turbine de alimentare cu gaze, cu o putere instalată de 20 MWT;

– trei cazane de apă fierbinte, care asigură un necesar de Gcal de 225 Gcal/h;

– modernizarea magistralelor M1 şi M3 ale sistemului de alimentare cu energie termică.

Valoarea proiectului, în preţuri comparabile, este estimată la 69,2 milioane euro, cu o durată de implementare de maximum 3 ani.

Misiunea de evaluare este o etapă foarte importantă în încheierea contractului de finanţare, în cadrul căreia vor fi clarificate aspectele referitoare la investiţii, analiza cost-beneficiu aferentă proiectului şi mecanismul instituţional al acestuia.

După încheierea misiunii de evaluare, va urma transmiterea oficială a aplicaţiei la Comisia Europeană şi emiterea deciziei de finanţare a proiectului.

În acest context, în municipiul Oradea, se va realiza investiţia cu cel mai mare impact asupra mediului în centrală, de la data construcţiei acesteia, în anul 1962”

se precizează într-un comunicat remis de Primăria municipiului Oradea.

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult