Categorized | Social

Studenţii din Oradea vor putea studia şi la Ottawa

Universitatea din Oradea va fi liderul european al unui proiect ce se va derula în perioada 16 septembrie 2010 – 15 septembrie 2013, prin intermediul căruia se vor face schimburi de studenţi şi cadre didactice între mai multe universităţi.

Proiectul cu titlul „Trans-Atlantic Network Established for Converting Brownfields Into Community Assets” este un proiect din domeniul „Parteneriatelor Transatlantice de Schimb” şi este finanţat prin „Programul de cooperare UE-Canada”, derulat de Agentia Executivă pentru Educaţie, Audiovizual şi Cultură (Education, Audiovisual and Culture Executive Agency – EACEA), Bruxel, Belgia şi reprezintă un parteneriat trans-Atlantic între două universităţi europene Universitatea din Oradea, Universitatea din Antile şi Guyana, Martinica, Franţa şi două universităţi canadiene Universitatea din Ottawa şi Universitatea din Moncton.

Universitatea din Oradea, Facultatea de Istorie, Geografie şi Relaţii Internaţionale prin Departamentul de Geografie, Turism şi Amenajarea Teritoriului este liderul european al  proiectului.

Managerii proiectului sunt prof. univ. dr. Alexandru Ilieş, din partea Universităţii din Oradea şi profesor dr. Huhua Cao din partea Universităţii din Ottawa.

Proiectul, în valoare totală de 138 000 Euro, oferă sprijin financiar pentru mobilităţi comune care vizează schimburi de studenţi şi cadre didactice între universităţile participante, precum şi dezvoltarea în parteneriat a unor programe de cercetare din domeniul reconversiei terenurilor industriale dezafectate („brownfield sites”).

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult