Categorized | Social

Şi copiii din Sâniob au dreptul să citească. Campania OTP Bank a ajuns şi în Bihor

Anul acesta, OTP Bank a lansat o acţiune naţională de responsabilitate socială, intitulată „Dreptul de a Citi”. Campania, care are ca principal obiectiv dotarea şcolilor generale defavorizate din mediul rural cu cărţi, a ajuns şi în judeţul Bihor, mai precis la Sâniob unde va fi inaugurată o nouă bibliotecă.

Scopul principal al acţiunii gândite de OTP Bank este dotarea localităţilor din mediul rural cu peste 10.000 de cărţi. Dincolo de acest aspect, organizatorii susuţin că doresc să le redea copiilor un drept care ar fi trebuit să fie natural: acela de a avea acces la lectură.

„Pornind de la realitatea tristă că foarte multe şcoli din mediul rural nu au biblioteci sau deţin o colecţie restrânsă de cărţi, dar şi de la convingerea că există mulţi oameni care susţin cauza pentru care noi luptăm, am gândit această campanie socială în două direcţii.

Astfel, pentru început, donăm direct şcolilor defavorizate colecţii de cărţi adresate elevilor din clasele I-VIII şi mobilierul necesar stocării acestora.

O altă componentă a campaniei presupune colectarea de cărţi, în toate unitătile băncii şi în Librăriile Humanitas, partenere în acest proiect. Îi invităm pe toţi cei care susţin această cauză, să le ofere copiilor din zonele defavorizate şansa de a descoperi poveştile copilăriei.

Iniţiativa noastră este sprijinită de prieteni care, prin puterea exemplului, îşi doresc, la rândul lor, să schimbe în bine lumea în care trăim. Prieteni care susţin acţiunile educaţional-culturale şi care ştiu că generaţiile viitoare pot culege adevăratele valori din cărţile pline de înţelepciune.

Jurnalul Naţional, prin „Biblioteca pentru Toţi”, s-a alăturat în promovarea acestui program social. Vocea lui Marcel Iureş îi îndeamnă, la radio, pe toţi susţinătorii acestei cauze să doneze cărţi.

Ministerului Educaţiei şi Cercetării, este instituţia implicată în selecţia şcolilor generale din toată ţara, participante la program.

Fii alături de noi pas cu pas. Împreună vom contribui la creşterea frumoasă a generaţiilor viitoare”

se precizează într-un comunicat remis de organiazatorii campaniei.

Inaugurarea noii biblioteci din satul bihorean Sâniob va avea loc miercuri, 13 octombrie 2010, de la ora 11:00.

This post was written by:

- who has written 4421 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult