Categorized | Social

V-a plăcut Toamna Orădeană? Doar onorariile trupelor care au concertat în parcarea de pe Independenţei, au fost de 15.200 de euro.

În cadrul unei conferinţe de presă, desfăşurată joi, 14.10.2010, directorul Casei de Cultură a Municipiului Oradea, Flavius Bunoiu, a prezentat bilanţul Toamnei Orădene. Dacă v-a plăcut sau nu Festivalul din acest an, asta doar dumneavoastră decideţi, cert este că doar onorariile trupelor care au concertat în parcarea de pe strada Independenţei, au fost de 15.200 de euro.

Directorul Casei de Cultură a municipiului Oradea, Flavius Bunoiu susţine că Festivalul Toamna Orădeană este pe un drum bun şi că există şanse ca în următorii ani evenimentul să poată fi organizat din venituri proprii, fără ca Primăria municipiului Oradea să mai contribuie cu bani de la buget.

„În următorii ani vom încerca să creştem veniturile proprii, astfel încât să organizăm acest eveniment fără sume de la bugetul local.

Pe viitor, ne mai dorim să putem organiza Toamna Orădeană în Cetatea Oradea, pentru o mai mare siguranţă a evenimentelor şi pentru a nu crea probleme circulaţiei”

a spus Flavius Bunoiu, în cadrul conferinţei de presă.

Controale peste controale

Deşi nu a vrut să comenteze acest subiect, Flavius Bunoiu nu s-a arătat deloc încântat de controalele numeroase pe care le-au făcut celelalte instituţii (subordonate în principal partidului democrat).

„Nu sunt sigur că toate aceste controale au fost utile pentru buna desfăşurare a Festivalului. Nu ştiu câţi vor mai veni anul viitor să închirieze spaţii datorită acestor controale. S-au compromis mai multe relaţii formate cu greu, în timp, cu mai multe firme din Ungaria.

Faptul că s-au făcut cu presa şi că s-au implicat brusc toate instituţiile acestea, mă face să mă îndoiesc de bunele intenţii ale celor care le-au făcut”

a explicat Flavius Bunoiu.

15.200 de euro a costat show-ul de pe Independenţei

În ceea ce priveşte programul şi manifestările care au avut loc, Flavius Bunoiu a explicat, chiar în conferinţa care a avut loc înainte de Festival, că a încercat să se încadreze în bugetul pe care l-a hotărât Consiliul Local. Cu toate acestea, au existat numeroase voci care ar fi preferat alte trupe sau alţi muzicieni la Toamna Orădeană.

Pentru a elimina suspiciunile, directorul Casei de Cultură a prezentat opiniei publice care au fost onorariile trupelor care au cântat la Festival. Cel mai scump artist a fost Horia Brenciu care a încasat pentru show-ul prestat 4.500 de euro. A urmat Direcţia 5 cu 4.000 de euro, Andra cu 2.500 de euro, Laurenţiu Duţă cu 2.200 de euro şi Alex cu 2.000 de euro.

Toamna Orădeană 2010 în cifre

La o scurtă analiză comparativă făcută pe bugetul Toamnei Orădene se poate observa că faţă de anul 2008, când din bugetul local s-au alocat 420.000 de lei, în 2010 organizatorii au primit doar 223.000 de lei (cu 197.000 de lei mai puţin). Dacă banii de la buget au fost puţini, organizatorii au încercat să obţină fonduri din sponsorizări, bilete sau activităţi comerciale. Au reuşit să adune din aceste activităţi 230.102 lei (cu 101.797 mai mult decât în 2008), ajungând la un buget total pentru eveniment de 453.102 lei.

Cheltuielile totale cu Toamna Orădeană au fost de 319.103 lei (cu 222.200 de lei mai puţin decât în 2008), ceea ce înseamnă un profit de 133.999 lei.

This post was written by:

- who has written 4394 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult