Categorized | Social

Centre sociale multifuncţionale noi în Oradea

Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale a aprobat, în şedinţa Comitetului Interministerial de săptămâna trecută, indicatorii tehnico-economici la cele două proiecte sociale pentru tinerii proveniţi de la centrele de plasament, proiecte finanţate de  Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi bugetul local.

Obiectivul general al celor două proiecte este construirea şi dotarea corespunzătoare a unor centre sociale cu destinaţie multifuncţională pentru tinerii aflaţi în situaţii de risc. Unul va fi construit în Oradea, pe str. Eftimie Murgu, nr. 9, respectiv centrul Dignitas, iar celălalt în Oradea, pe str. Iuliu Maniu, nr. 20, respectiv centrul Candeo. Prin intermediul acestora se doreşte integrarea socială şi profesională a tinerilor proveniţi din centrele de plasament, asigurându-se totodată condiţiile de bază (hrană, adăpost, siguranţă, protecţie, comfort) necesare supravieţuirii, dar şi un loc de muncă şi posibilitatea pentru continuarea studiilor educaţionale.

Valoarea totală a investiţiei la centrul Dignitas este de 524.060 Euro (cu TVA), iar la centrul Candeo valoarea totală a investiţiei este de 597.521 Euro (cu TVA).

„În perioada următoare se va elabora Hotărârea de Guvern ce va cuprinde  lista proiectelor aprobate, după care vom demara procedura de achiziţie publică pentru desemnarea executantului lucrărilor de construcţie la cele două centre”

a spus Marcel Boloş, directorul Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională.

This post was written by:

- who has written 4423 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult