Categorized | Oradea

Ioan Mang şi Octavian Bot se întrec în declaraţii politice în Parlament

Preşedintele PSD Ioan Mang a declarat în Parlamentul României că se simte jignit ca senator de iniţiativa Guvernului de a-şi asuma Legea Educaţiei după ce în comisie s-a muncit la ea. Fără nicio legătură cu declaraţia lui Ioan Mang, democrat-liberalul Octavian Bot a criticat ultimul Congres al PSD afirmând că „a paria în acest moment pe PSD, înseamnă a paria pe o miză falsă”

Parlamentarii bihoreni par a-şi folosi destul de bine orele petrecute în cel mai înalt for al ţării. Asta, dacă ne luăm după numărul declaraţiilor politice pe care le fac în plen.

„Guvernul îşi bate joc de munca Senatului”

Senatorul PSD de Bihor, Ioan Mang a amendat în termeni destul de duri, luni, 18 octombrie 2010, printr-o declaraţie politică, graba pe care o are Guvernul în ceea ce priveşte Legea Educaţiei:

„Declaraţia mea politică de astăzi porneşte de la un gest revoltător din punct de vedere al democraţiei parlamentare pe care Guvernul României este pe cale să-l înfăptuiască în aceste zile. Mă refer la asumarea răspunderii pe Legea Educaţiei. Consider că, prin această decizie, Cabinetul Boc-Băsescu îşi bate joc cu neruşinare de activitatea noastră. Îşi bate joc nu doar de noi, cei din Opoziţie, din PSD şi PNL, dar şi de dumneavoastră, stimaţi colegi de la PDL sau UDMR care aţi depus o muncă serioasă la această lege a educaţiei.

Dacă Guvernul va reuşi să-şi pună în aplicare planul, noi cei din Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport vom ajunge în situaţia de a fi muncit în zadar şi de a ne fi pierdut timpul în ultimele patru luni de zile. Practic, domnii Boc şi Funeriu nu numai că vor să eludeze procedurile parlamentare, dar ne şi sfidează şi ne desconsideră munca. Avem de a face cu o jignire profundă nu doar la adresa Comisiei, dar şi a Senatului în ansamblul său”

susţine Ioan Mang care şi-a încheiat intervenţia cerându-i socoteală Ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu:

„Peste tot pe unde apare, domnia sa susţine că senatorii din Comisia de învăţământ „apără interese ilegitime din învăţământul universitar”. Aş dori să-l întreb pe domnul ministru: eu, senatorul şi profesorul universitar Ioan Mang ce interes ilegitim apăr muncind în Comisia pentru învăţământ din Senatul României? Şi asemenea mie şi ceilalţi membrii ai comisiei.

Domnule Funeriu, ar trebui să daţi un răspuns direct la această întrebare şi să nu vă mai ascundeţi în spatele unor formulări generale, extrem de vagi. A arunca cu noroi asupra membrilor Comisiei de învăţământ din Senat este o atitudine de laş care nu face cinste unui ministru al educaţiei”.

„A paria în acest moment pe PSD, înseamnă a paria pe o miză falsă!”

Deputatul democrat-liberal Octavian Bot şi-a început declaraţia politică făcând o paralelă între Congresele PCR de pe timpul lui Nicolae Ceauşescu şi cel mai proaspăt Congres al Social-democraţilor:

„Congresul PSD, de la sfârşitul săptămânii trecute, mi-a adus aminte de cele „n” congrese ale Partidului Comunist. Pe alocuri, chiar  s-a depăşit entuziasmul şi frenezia ce caracterizau „măreţele” congrese din epoca de aur. Până şi roşul a fost mai mult în decor. Profitând din plin de efectele crizei economice şi financiare prin care trece România, PSD încearcă să pozeze în „salvatorul naţiunii”, Adrian Năstase şi compania ne promit nici mai mult nici mai puţin decât un nou model de societate. Vorba poetului:” toate-s vechi şi nouă-s toate”…

Despre ce model de societate este vorba, ne-a spus şi Ion Iliescu. Cine ar fi crezut că după 20 de ani de la Revoluţie, Ion Iliescu mai poate da lecţii de democraţie şi de economie de piaţă. Când îl auzi pe Ion Iliescu vorbind despre democraţie sau capitalism, ai impresia că timpul s-a oprit în loc şi că gargara FSN-istă mai poate ţine loc de discurs politic.

„Faimosul” program de guvernare al PSD, realizat în cel mai populist stil posibil, promite câte ceva la toată lumea. La fel a făcut PSD în toţi anii în care a fost la guvernare. Prezent la Congresul PSD, Sorin Oprescu, primarul general al capitalei le-a spus foştilor săi tovarăşi că li se adresează cu sintagma „popor PSD”. Probabil că d-nul doctor nu ştie că sintagmă înseamnă grup de două cuvinte, care alăturate au un înţeles.

Nu cred că „popor” şi „PSD” alăturate ar putea avea vreun înţeles. Nu puteau lipsi de la Congresul PSD nici accentele revoluţionare. Era de aşteptat de la partidul al cărui lider se joacă de-a Che Guevara, iar Radu Mazăre apare caraghios în uniformă de ofiţer.

Prostia a mers până acolo, încât s-a lansat îndemnul către populaţie de a se duce în ziua votării moţiunii de cenzură la locuinţele parlamentarilor de la putere.

A paria în acest moment pe PSD, înseamnă a paria pe o miză falsă! Dacă Victor Ponta prin teribilismul său va duce PSD în decor, aşa cum s-a făcut când se juca de-a copilotul la raliu, nu mă priveşte.

Grav ar fi însă să ducă România în „decor”.”

a declarat Octavian Bot.

This post was written by:

- who has written 4398 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult