Categorized | Cultură

Un concert special cu doi invitaţi de excepţie

Joi, 21.10.2010, pe scena Filarmonicii de Stat din Oradea vor urca, alături de orchestra simfonică, dirijorul elveţian Simon Camartin şi violonista Dorina Mangra. Cei doi susţin că au o relaţie specială cu Oradea şi că au venit întodeauna cu plăcere în oraşul de pe Crişul Repede.

Chiar dacă este foarte ocupat, dirijorul elveţian a avut amabilitatea să discute câteva minute şi cu reprezentanţii mass-meda.

„Nu este prima dată când concertez cu Dorina Mangra, am mai cântat împreună la Elveţia. Voi avea un program foarte încărcat în următoarea perioadă. În fiecare lună am cel puţin un concert cu o orchestră nouă”

a declarat Simon Camartin care a spus că este încântat de Oradea şi de oamenii de aici.

Solista Dorina Mangra are o carieră care s-a învârtit ca o elipsă în jurul oraşului Oradea.

„Ultima dată am fost în urmă cu doi ani la Oradea dar cariera mea s-a legat în mai multe situaţii de acest oraş. Mi-am început cariera aici pentru că după ce mi-am terminat studiile am fost repartizată la Oradea. Între 1987-1992 am fost solistă a Filarmonicii de aici. Am plecat apoi la Bucureşti dar am revenit mai apoi la Oradea pentru a înregistra primul meu disc. Aşadar, aici am avut primul concert din cariera mea şi prima înregistrare, şi tocmai de aceea Oradea va rămâne un reper important pentru mine”

a declarat violonista. Din 2003 Dorina Mangra a fost concertmaestru al Filarmonicii de Stat „Transilvania” din Cluj-Napoca. Între 2005 şi 2007 a fost şi director al Filarmonicii „Transilvania”. În 2004 a obtinut titlul de Doctor în Muzică cu lucrarea: „Vioara barocă – interpretarea istorică în actualitate”.

This post was written by:

- who has written 4423 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult