Categorized | Social

La sfârşitul lunii noiembrie, Oradea va putea fi admirată din Turnul Primăriei

Pentru a face posibilă includerea Turnului Primăriei în circuitul turistic al oraşului, Primăria Oradea a demarat, la sfârşitul lunii mai a acestui an, lucrările de reabilitare. Până în acest moment acestea au fost executate în proporţie de 60%.

În turn se execută concomitent, lucrări de rezistenţă, lucrări la finisaje (refacerea tencuielilor, zugrăveli, vopsire metal) şi lucrări la instalaţiile electrice. În cadrul lucrărilor s-au prevăzut o serie de modificări şi transformări:

– realizarea accesului direct al vizitatorilor în turn, fără intersecţia cu fluxul funcţionarilor din Primărie;

– de la cota +9,20 la +22.53 accesul se va realiza pe scările existente din beton;

– de la cota +22.53 la +33.85 accesul se va realiza pe scările metalice existente;

– rampele scărilor se vor consolida prin introducerea de grinzi metalice;

– scările metalice vor fi tratate anticoroziv;

– scara de lemn de la cota +33.85 la +44.10 se va înlocui cu o scară metalică nouă;

– la cota +44.10 se va realiza un planşeu nou din beton armat rezemat de profile metalice.

Scopul acestor transformări este ca Turnul Primăriei să devină un obiectiv turistic, care să ofere publicului vizitator o panoramă unică asupra oraşului.

Firma care execută lucrarea este S.C. Chintoflor S.R.L. Oradea, valoarea lucrărilor contractate fiind de 174.540 lei cu TVA. Termenul de finalizare a lucrărilor este prevăzut pentru sfârşitul lunii noiembrie.

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult