Categorized | Social

Prefectura Bihor parteneră într-un proiect social de 5 milioane de euro

Miercuri, 27 octombrie 2010, Centrul Regional de Resurse pentru Promovarea si Dezvoltarea Economiei Sociale Nord-Vest a organizat, impreună cu Prefectura Bihor, evenimentul de semnare a actului constitutiv în vederea înfiinţării  Grupului Judeţean de Sprijin pentru Economia Socială în Judeţul Bihor, în cadrul proiectului  Impreună, pentru o societate mai bună, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013.

Întâlnirea face parte din seria evenimentelor de semnare a parteneriatelor regionale precum şi a acordului de colaborare pentru constituirea Grupului Judeţean de Sprijin pentru Economia Socială şi reuneşte reprezentanţi ai autorităţilor publice locale din Judeţul Bihor, reprezentanţi ai societăţii civile, primari ai localităţilor identificate pentru abordarea persoanelor aparţinând grupului ţintă din cadrul proiectului, precum şi organizaţii de profil.

În cadrul evenimentului, expertul regional al  Centrului de Resurse pentru Economia Socială Nord – Vest, Claudia Anamaria Iov, a oferit informaţii  cu privire la obiectivele şi rezultatele proiectului precum şi la implicaţiile  şi avantajele constituirii Grupului Judeţean de Sprijin.

„Întâlnirea a facilitat, de asemenea, discuţiile interactive între participanţi cu privire  la  incluziunea socială a grupurilor vulnerabile din  judeţul Bihor, calificare, formare profesională şi reinserţie pe piaţa muncii”

a concluzionat aceasta la sfârşitul şedinţei.

Întâlnirea s-a  încheiat  cu  protocolul de semnare a acordului de colaborare pentru constituirea Grupului Judeţean de Sprijin pentru Economia Socială din cadrul proiectului „Impreună, pentru o societate mai bună”, de către reprezentanţii instituţiilor şi ai organizaţiilor care şi-au exprimat acceptul de a deveni parteneri.

Proiectul, implementat de  Agenţia Naţională pentru Romi în parteneriat cu Organizaţia Naţională a Persoanelor cu Handicap din România, Fondazione Giacomo Brodolini si SC Conform Italia, se desfăşoară la nivel naţional, pe o perioadă de doi ani şi jumătate şi este destinat persoanelor de etnie romă, persoanelor cu dizabilităţi precum şi persoanelor  cu venituri minim garantat.

Bugetul proiectului este de aproximativ 5 milioane de euro, iar banii sunt folosiţi pentru activităţi de consiliere, calificare profesională precum şi pentru înfiinţarea a 8 Centre Regionale de Resurse pentru Economia Socială. De asemenea, vor fi elaborate 80 de proiecte în domeniul economiei sociale, în vederea dezvoltării întreprinderilor şi cooperativelor. Astfel, vor fi create cel puţin 600 de noi locuri de muncă în ateliere, mini-fabrici, mini-ferme de producţie, iar 2000 de persoane vor fi calificate pentru piaţa forţei de muncă.

This post was written by:

- who has written 4375 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult