Categorized | Social

Prefectura Bihor parteneră într-un proiect social de 5 milioane de euro

Miercuri, 27 octombrie 2010, Centrul Regional de Resurse pentru Promovarea si Dezvoltarea Economiei Sociale Nord-Vest a organizat, impreună cu Prefectura Bihor, evenimentul de semnare a actului constitutiv în vederea înfiinţării  Grupului Judeţean de Sprijin pentru Economia Socială în Judeţul Bihor, în cadrul proiectului  Impreună, pentru o societate mai bună, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013.

Întâlnirea face parte din seria evenimentelor de semnare a parteneriatelor regionale precum şi a acordului de colaborare pentru constituirea Grupului Judeţean de Sprijin pentru Economia Socială şi reuneşte reprezentanţi ai autorităţilor publice locale din Judeţul Bihor, reprezentanţi ai societăţii civile, primari ai localităţilor identificate pentru abordarea persoanelor aparţinând grupului ţintă din cadrul proiectului, precum şi organizaţii de profil.

În cadrul evenimentului, expertul regional al  Centrului de Resurse pentru Economia Socială Nord – Vest, Claudia Anamaria Iov, a oferit informaţii  cu privire la obiectivele şi rezultatele proiectului precum şi la implicaţiile  şi avantajele constituirii Grupului Judeţean de Sprijin.

„Întâlnirea a facilitat, de asemenea, discuţiile interactive între participanţi cu privire  la  incluziunea socială a grupurilor vulnerabile din  judeţul Bihor, calificare, formare profesională şi reinserţie pe piaţa muncii”

a concluzionat aceasta la sfârşitul şedinţei.

Întâlnirea s-a  încheiat  cu  protocolul de semnare a acordului de colaborare pentru constituirea Grupului Judeţean de Sprijin pentru Economia Socială din cadrul proiectului „Impreună, pentru o societate mai bună”, de către reprezentanţii instituţiilor şi ai organizaţiilor care şi-au exprimat acceptul de a deveni parteneri.

Proiectul, implementat de  Agenţia Naţională pentru Romi în parteneriat cu Organizaţia Naţională a Persoanelor cu Handicap din România, Fondazione Giacomo Brodolini si SC Conform Italia, se desfăşoară la nivel naţional, pe o perioadă de doi ani şi jumătate şi este destinat persoanelor de etnie romă, persoanelor cu dizabilităţi precum şi persoanelor  cu venituri minim garantat.

Bugetul proiectului este de aproximativ 5 milioane de euro, iar banii sunt folosiţi pentru activităţi de consiliere, calificare profesională precum şi pentru înfiinţarea a 8 Centre Regionale de Resurse pentru Economia Socială. De asemenea, vor fi elaborate 80 de proiecte în domeniul economiei sociale, în vederea dezvoltării întreprinderilor şi cooperativelor. Astfel, vor fi create cel puţin 600 de noi locuri de muncă în ateliere, mini-fabrici, mini-ferme de producţie, iar 2000 de persoane vor fi calificate pentru piaţa forţei de muncă.

This post was written by:

- who has written 4345 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult