Categorized | Social

Tarifele practicate de RER se majorează de la 1 noiembrie

Consilierii locali au aprobat azi, 28 octombrie 2010, în cadrul şedinţei ordinare, ajustarea tarifelor la serviciile de salubritate prestate de S.C. Rer Ecologic Service, începând cu 1 noiembrie 2010. Mai mult, în aceeaşi şedinţă s-a decis şi introducerea în programul de salubrizare stradală (măturat mecanic, măturat manual şi deszăpezire) a parcărilor nou amenajate, a străzilor modernizate în cursul anului 2010, dar şi a altor străzi din municipiu.

Tarifele practicate de S.C. Rer Ecologic Service pentru anul 2010 au fost ajustate cu indicele de inflaţie pe perioada octombrie 2008 – octombrie 2009, respectiv 4,30 % şi aprobate prin HCL 39/2010. Ca urmare a modificării indicelui preţurilor de consum, S.C. Rer Ecologic Service a solicitat actualizarea tarifelor. Prin urmare, tarifele se vor ajusta cu indicele de inflaţie pe perioada octombrie 2009 – septembrie 2010, respectiv 7,30 %, conform Institutului Naţional de Statistică.

„Reamintim că, în conformitate cu contractul de concesiune al serviciului public de salubrizare, S.C. Rer Ecologic Service prestează următoarele activităţi:

– precolectarea, colectarea şi transportul deşeurilor solide, cu excepţia celor toxice, periculoase sau cu regim special

– curăţatul căilor publice

– curăţarea şi transportul zăpezii de pe căile publice şi menţinerea în funcţiune a acestora pe timp de polei, îngheţ sau ninsoare.

Mai multă muncă pentru RER

În cadrul aceleiaşi şedinţe, de Consiliul Local, a fost aprobată încheierea unui act adiţional la Contractul de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare a municipiului Oradea. Prin acest act adiţional se prevede introducerea în programul de salubrizare stradală (măturat mecanic, măturat manual şi deszăpezire) a parcărilor nou amenajate, a străzilor modernizate în cursul anului 2010, dar şi a altor străzi din municipiu.

Astfel, un număr de 55 de străzi nou modernizate au fost incluse în programul de salubrizare şi 92 de străzi în programul de deszăpezire.

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult