Categorized | Social

Tarifele practicate de RER se majorează de la 1 noiembrie

Consilierii locali au aprobat azi, 28 octombrie 2010, în cadrul şedinţei ordinare, ajustarea tarifelor la serviciile de salubritate prestate de S.C. Rer Ecologic Service, începând cu 1 noiembrie 2010. Mai mult, în aceeaşi şedinţă s-a decis şi introducerea în programul de salubrizare stradală (măturat mecanic, măturat manual şi deszăpezire) a parcărilor nou amenajate, a străzilor modernizate în cursul anului 2010, dar şi a altor străzi din municipiu.

Tarifele practicate de S.C. Rer Ecologic Service pentru anul 2010 au fost ajustate cu indicele de inflaţie pe perioada octombrie 2008 – octombrie 2009, respectiv 4,30 % şi aprobate prin HCL 39/2010. Ca urmare a modificării indicelui preţurilor de consum, S.C. Rer Ecologic Service a solicitat actualizarea tarifelor. Prin urmare, tarifele se vor ajusta cu indicele de inflaţie pe perioada octombrie 2009 – septembrie 2010, respectiv 7,30 %, conform Institutului Naţional de Statistică.

„Reamintim că, în conformitate cu contractul de concesiune al serviciului public de salubrizare, S.C. Rer Ecologic Service prestează următoarele activităţi:

– precolectarea, colectarea şi transportul deşeurilor solide, cu excepţia celor toxice, periculoase sau cu regim special

– curăţatul căilor publice

– curăţarea şi transportul zăpezii de pe căile publice şi menţinerea în funcţiune a acestora pe timp de polei, îngheţ sau ninsoare.

Mai multă muncă pentru RER

În cadrul aceleiaşi şedinţe, de Consiliul Local, a fost aprobată încheierea unui act adiţional la Contractul de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare a municipiului Oradea. Prin acest act adiţional se prevede introducerea în programul de salubrizare stradală (măturat mecanic, măturat manual şi deszăpezire) a parcărilor nou amenajate, a străzilor modernizate în cursul anului 2010, dar şi a altor străzi din municipiu.

Astfel, un număr de 55 de străzi nou modernizate au fost incluse în programul de salubrizare şi 92 de străzi în programul de deszăpezire.

This post was written by:

- who has written 4421 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult