Categorized | Social

40 de bihoreni au donat sânge pentru bolnavii cu patologii severe

Caravana de donare de sânge 2010 şi-a făcut bilanţul azi, după cinci zile de activitate mobilă în Suplacul de Barcău şi Oradea, cu un număr de peste 40 de donatori. Gestul acestora a fost unul benevol, nerenumerat şi umanitar.

Autobuzul de ultimă generaţie ce a fost gazdă primitoare pentru cei care au răspuns de la prima iniţiativă a acestei acţiuni, este unul din cele cinci achiziţionate de Ministerul Sănătăţii şi va rămâne disponibil pentru zona de Vest. După testele de pre-donare şi completarea unui chestionar ce adună datele de contact şi antecedentele medicale, donatorul este acceptat sau respins. Cadrul medical implicat în acest proiect urmăreşte cu stricteţe ca sângele să provină de la donatori sănătoşi. În cazul în care sângele e rebutat donatorul va reveni pentru o nouă recoltare. Dacă şi de această dată se constată nereguli el va fi îndrumat spre un control medical şi evident un tratament corespunzător.

Sângele donat are ca destinaţie patologiile severe, fiind indispensabil în salvarea de vieţi umane. Directorul Olivia Burtă de la Centrul de Transfuzii Sanguine (CTS) Oradea ne confirma faptul că donarea de sânge e benefică pentru un individ sănătos.

Susţinerea financiară şi promovarea evenimentului a fost asigurată de Petrom. Tot prin susţinerea lor, donatorii au primit la sfârşitul recoltării un ceai şi un sandviş cald. Voluntarii implicaţi în proiect au fost de la CTS Oradea, SMURD şi studenţi de la Facultatea de Medicină.

Iulia Tuns

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “40 de bihoreni au donat sânge pentru bolnavii cu patologii severe”

  1. Dan Zaharia spune:

    http://www.donor.ro – primul motor de cautare potentiali donatori de sange

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult