Categorized | Social

Etajul II al Spitalului Municipal, reabilitat pe banii Ministerului Sănătăţii

Primăria Oradea a finalizat sâmbătă, 30 octombrie, lucrările de reabilitare ale etajului II de la Spitalul Municipal Dr. Gavril Curteanu, etaj la care va funcţiona începând de duminică, Secţia de Nefrologie. Proiectul nu ar fi putut fi terminat, nici până anul viitor, dacă nu s-ar fi implicat financiar Minsterul Sănătăţii, condus de bihoreanul Cseke Attila.

Astfel, Secţia de Nefrologie (ramură a medicinei interne care se ocupă cu studiul patologiei rinichilor) se transferă de la etajul VIII la etajul II, unde în urma reabilitării, saloanele au fost dotate cu mobiler nou şi grup sanitar propriu. Fiecare salon este dotat cu două paturi, condiţiile de cazare fiind la standarde europene.

Noua Secţie are 25 de paturi destinate spitalizării continue, 3 paturi destinate spitalizării de zi – pentru cazurile mai puţin grave şi 4 staţii de iniţiere a dializei.

De duminică, Sectia de Nefrologie de la etajul II va fi complet funcţională, cei 24 de pacienţi de la etajul VIII, urmând să fie mutaţi în noua secţie reabilitată.

Valoarea lucrărilor a fost de 1.300.000 lei, 95% reprezentând finanţări din partea Ministerului Sănătăţii şi 5% bani din bugetul local.

This post was written by:

- who has written 4411 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult