Categorized | Sport

Orădenii au pierdut derby-ul cu UTA Arad şi au căzut pe locul 6

FC Bihor a cedat în faţa arădenilor de la UTA, scor 1-2, într-o partidă pe care gazdele a dominat-o în cea mai mare parte. Deşi au egalat, 1-1, orădenii nu au putut evita înfrângerea, atacantul arădenilor, Ţucudean, marcând cele două goluroi ale învingătorilor în timp ce pentru FC Bihor a marcat Chiş.

Debutul de partidă a fost favorabil gazdelor care au pus în pericol poarta  orădenilor chiar din primul minut.

Desfăşurarea partidei:

După ce Gâlcă l-a pus la încercare pe Fildan la prima acţiune de atac a utiştilor, în minutul 3 au urmat două cornere consecutive pentru UTA, la ultimul, arbitrul Unimătan a considerat că Oltean a atins mingea cu mâna şi a acordat lovitură de la 11 metri. A executat Nădăban, mingea a şters bara din stânga lui Fildan şi a părăsit terenul.

Tot Nădăban a avut o situaţie favorabilă de a deschide scorul în minutul 6, dar mingea şutată de atacantul arădean a trecut peste transversală.

Replica orădenilor a fost timidă. În minutul 17, la o lovitură liberă de la 25 de metri, Markuş a fost blocat de fundaşul Pocuca la 6m,

Ţucudean a fost la un pas de deschiderea scorului în minutul 21 când l-a driblat şi pe portarul Fildan, dar a şutat în bară, după care Deaconescu a degajat îndepărtând pericolul.

Pe fondul jocului dominat de arădeni, Chindriş a şutat de la 20 de metri, însă Fildan nu s-a lăsat păcălit. A urmat imediat contraatacul orădenilor, dar vârful de atac al echipei orădene, Markuş, n-a putut relua spre poarta lui Ioime de la colţul careului mic.

La reluare, tot UTA a fost mai periculoasă şi în minutul 52 Nădăban a trimis un şut puternic de la 20 de metri peste poartă.

Intrat în minutul 54, Voiculeţ, fost jucător şi la FC Bihor, la primul contact cu mingea a trimis periculos cu capul, dar Fildan a respins în corner.

Conform cursului jocului,  UTA a deschsi scorul în minutul 64 în urma unei acţiuni colective de atac în care Neagu a centrat de pe stânga şi Ţucudean, nemarcat la 8 metri, a reluat imparabil cu capul, 1-0.

În minutul 67 Chiş a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj cu un şut imparabil de la distanţă, 1-1.

Golul egalizator i-a determinat pe arădeni să joace mai prudent, dar  nici oaspeţii nu au încercat să forţeze victoria. Doar în minutul 80 Bîrză a pornit într-o cursă de 20 de metri, a intrat în suprafaţa de pedeapsă însă mingea a trecut pe lângă poartă.

Incursiunea lui Bîrză a fost urmată de golul din minutul 88, când Ţucudean a reuşit să înscrie, după acelaşi scenariu: centrare Neagu, cap Ţucudean şi 2-1.

Lovitura de la 11 metri care nu a schimbat nimic

La finalul partidei, antrenorul lui Fc Bihor, Gheorghe Ghiţ a declarat:

„Felicit echipa gazdă pentru jocul prestat, au fost momente în care au dominat jocul, dar per ansamblu ambele echipe şi-au creat ocazii de gol şi poate că un rezultat de egalitate era unul mai echitabil. E-am spus jucătorilor mei că Ţucudean este un jucător cu potenţiel şi uite că ne-a marcat ambele goluri care ne-au adus înfrângerea.

Noi avem o echipă tânără care a simţit presiunea publicului, dar puteam tranşa soarta pertidei în favoarea nostră la ratarea lui Bîrză. Asta în ciuda faptului că gazdele au dominat teritorial partida  în cea mai mare parte a desfăşurării ei. Noi am trecut cu bine peste momentul loviturii de la 11m, am crezut că putem obţine un rezultat bun, dar aşa a fost să fie.”

Lovitura de la 11 metri a fost un motiv de îngrijorare pentru UTA, chiar dacă aceştia au câştigat partida.

„Am avut neşansă în prima repriză când am ratat o lovitură de la 11m şi câteva alte ocazii de gol, am crezut în noi şi până la urmă am obţinut ceea ce ne-am dorit, victoria. Voiculeţ a intrat târziu., nu a fost pregătit, dar prezenţa lui în teren s-a dovedit a fi  benefică. A dovedit că are clasă.”

a declarat Roland Nagy, antrenorul celor de la UTA Arad.

În urma acestui rezultat FC Bihor coboară în clasament până pe locul 6, la trei puncte de liderul Petrolul Ploieşti, fiind depăşită în clasament de UTA Arad cu 1 punct.

Caseta Tehnică

UTA Arad –FC Bihor 2-1 (0-0)

Au marcat: Ţucudean (64 şi  88)  – Chiş (min. 67)

Stadion „Francisc Neuman” din Arad

UTA Arad: Ioime – Ali-Tolmbaye, Pocuca, Neagu, Pascariu – Nădăban (92 Diarra), Chindriş (76 Purece), Ignea, Gâlcă – Pecarov (54 Voiculeţ), Ţucudean.

Antrenor: Roland Nagy şi Stupar Dan

FC Bihor: Fildan, Oltean, Muscă, Deaconescu, Tegzeş – Chiş, Mădălin Popa (46 Coroian), Danci, Florean (85 Copil) – Sorian, Markuş (59 Bîrză).

Antrenori: Gheorghe Ghiş şi Marius Marinău.

Arbitri: Paul Unimătan – Ioan Onicaş (ambii Zalău) şi şi Flavius Damaschin (Timişoara)

Observatori: Marius Salomir (Cluj-Napoca) şi Cristinel Hristache (Reşiţa).

Cartonaşe galbene :  Nădăban –  Markuş, Danci

This post was written by:

- who has written 4407 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult