Categorized | Social

Cadouri pentru copiii de la „Centrul de îngrijire de zi Oradea”

Copiii de vârstă şcolară din cadrul „Centrului de îngrijire de zi Oradea” au primit vizita unui grup de elevi de la Liceul Teologic Baptist „Emanuel”.  Aceştia au fost însoţiţi de profesoara Iştoc Ramona, în cadrul acţiunii „Să ne cunoaştem şi să ne facem prieteni” intermediată de consilierul municipal Florica Cherecheş, preşedintele Comisiei pentru Muncă, Sănătate, Familie, Protecţie Socială şi Protecţia Copilului.

Scopul vizitei a fost unul de socializare şi relaţionare, elevii liceului oferindu-le pachete cadou copiilor de vârstă şcolară din Centrul de zi. Copiii de la Centrul de zi le-au oferit la rândul lor, elevilor, obiecte decorative de toamnă, personalizate şi confecţionate de aceştia sub îndrumarea educatorilor.

În cadrul acestei acţiuni, copiii din centru au pregătit un program de activităţi distractive, recreative şi de socializare, pe care l-au desfăşurat împreună cu elevii liceului. Copiii au fost bucuroşi şi entuziasmaţi de vizita făcută de elevi, urmând ca pe viitor să se organizeze şi alte activităţi comune, în colaborare cu Liceul Teologic Baptist „Emanuel”.

„Centrul de îngrijire de zi” este un serviciu pentru protecţia copilului, aflat în subordinea Consiliului Local al Municipiului Oradea, a cărui misiune este de a preveni abandonul şi instituţionalizarea copiilor, prin asigurarea, pe timpul zilei a unor activităţi de îngrijire, educaţie, recreere, socializare, consiliere, dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă, orientare şcolară şi profesională pentru copii, cât şi a unor activităţi de sprijin, consiliere, educare pentru părinţi sau reprezentanţii legali.

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult