Categorized | Oradea

Octombrie, o lună agitată pentru Ioan Mang în Senatul României

Ioan Mang a dat publicităţii marţi, 02.11.2010, un raport de activitate parlamentară pentru luna octombrie a anului în curs. Ţinând cont că în lunile trecute nu s-a întâmplat acest lucru, am putea concluziona că luna care tocmai s-a încheiat, a fost una agitată pentru senatorul social-democrat. Gestul merită totuşi apreciat şi ar trebui să fie un exemplu pentru colegii săi din celelalte partide despre a căror activitate ar merita să ştim şi noi, cei care i-am votat, mai multe.

Conform raportului remis opiniei publice, în Comisia de învăţământ, ştiinţă şi sport, din care şi Ioan Mang face parte, cea mai importantă activitate a fost continuarea dezbaterilor pe marginea Legii Educaţiei Naţionale, activitate suspendată după anunţul Guvernului privind asumarea răspunderii pe această lege.

„Alte două acte normative importante aflate pe agenda Comisiei au fost: 1) Ordonanţa de Urgenţă nr. 77/2010 privind unele măsuri în domeniul tineretului şi sportului ce viza valorificarea bunurilor imobile aflate în administrarea Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret;

şi 2) Ordonanţa de Urgenţă nr. 79/2010 pentru modificarea unor acte normative din domeniul cercetării care propunea sistarea finanţării de la bugetul de stat pentru Academia de Ştiinţe Tehnice din România, Academia Oamenilor de Ştiinţă din România şi Academia de Ştiinţe Medicale. OUG 77/2010 a fost adoptată de plenul Senatului cu amendamentele propuse de Comisie, în timp ce OUG 79/2010, la propunerea Comisiei, a fost respinsă de plenul Senatului”

se precizează în raport.

Ioan mang a avut în octombrie 4 declaraţii politice, 8 întrebări adresate miniştrilor Cabinetului Boc, 2 interpelări adresate primului ministru şi 12 luări de cuvânt în plenul Senatului. În plus senatorul se poate lăuda că în cursul aceleiaşi luni a avut întâlniri cu cetăţenii şi a organizat audienţe în localităţile: Beiuş, Abram, Sânnicolau Român şi Oradea – în cartierul Rogerius, zona Transilvaniei – Parcul Magnoliei şi zona Decebal – Sovata.

Mai multe informaţii despre activitatea lui Ioan Mang găsiţi AICI.

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult