Categorized | Oradea

Lucia Varga susţine că asumarea proiectului salarizării unitare ar putea duce la schimbarea Guvernului

Deputatul Liberal Lucia Varga se declară nemulţumită de modul în care acţionează actualul Guvern. Pornind de la Legea Educaţiei, proaspăt respinsă de Curtea Constituţională, deputatul PNL este sigur că o nouă asumare pe proiectul salarizării unitare ar duce la o nouă moţiune de cenzură.

Mai mult Lucia Varga crede că această nouă moţiune ar putea avea sorţi de izbândă datorită nemulţumirilor care au apărut în ultimele zile în coaliţia aflată la guvernare.

„Proiectul de salarizare unitară, aşa cum apare pe site-ul Ministerului Muncii, menţine sărăcia în rândul bugetarilor şi în 2011. Grilele şi coeficienţii de salarizare sunt mai mici decât în legea de salarizare actuală, păstrând „tăierea” veniturilor salariale cu 25%, decisă de Guvernul Boc pentru toţi  bugetarii. Proiectul nu ţine cont de decizia Curţii Constituţionale (CC), care a precizat că reducerea de 25% este temporară, până la 31 decembrie 2010.

Ca atare, Guvernul trebuie să se conformeze şi să revină la coeficienţii de încadrare existenţi la 1 iulie 2010 şi să nu promită doar mici adjustări de salarii, prin mărirea salariului minim pe economie”

crede Lucia Varga.

Deputatul susţine că liberalii vor sta cu mâinile în sân:

„În cazul în care Guvernul nu ţine cont de decizia CC şi îşi angajează din nou răspunderea pe o lege de salarizare proastă, care-i menţine pe bugetari la pragul minim de supravieţuire, vom depune o nouă moţiune de cenzură şi vom sesiza CC pentru a reda demnitatea oamenilor, statutul furat de un Guvern nereprezentativ şi imoral, şi pentru face dreptate pentru salariaţi.

Vom încerca să scăpăm România de povara unui Guvern incompetent, imoral şi incapabil să scoată ţara din criză şi incapabil să ofere românilor o minimă şansă, o speranţă de mai bine pentru 2011”.

This post was written by:

- who has written 4178 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

advert

Jurnal de pe frontul neputinței

Indivizi lunecoși, cu cefe late, la costume, aleși pentru a-i reprezenta pe cei mulți și a duce cetatea spre bunăstare, sunt preocupați doar de propriul lor bine, caută modalități pentru a fura fără să fie prinși, iar dacă sunt prinși, să scape cât mai ieftin. Toate acestea în timp ce marea masă de manevră este ținută din bici, cât mai needucată cu putință pentru a nu cere socoteală, a nu se revolta, a nu deschide ochii.
Avari și inculți, incapabili să lege două vorbe, mint prostimea că România este o mașină de lux când, de fapt, e un hârb gata-gata să se dezmembreze la cea mai mică curbă. Cum să ai creștere economică de peste 5%, cea mai mare inflație din UE și să te împrumuți ca pe timpul crizei economice?
Ziua de mâine a celor, din ce în ce mai puțini, care țin în spate tot scheletul hidos al hienei numită stat, este amanetată de bișnițarii de moravuri ușoare puși în fruntea țării. Naționalizarea pensiilor private înseamnă de fapt confiscarea unui viitor ceva mai bun. Distrugerea și otrăvirea prezentului nu este suficientă, trebuie eradicată și șansa unui viitor mai bun.
Grupuri de oameni needucați dar cu influență, cu idei demne de evul mediu, vor să impună tuturor, ceea ce ei cred că este normalitate. Preocupați nu de rata mare de șomaj, de situația economică dezastruoasă, de mortalitatea infantilă, nu de familiile care au probleme sau de cauzele care îi fac pe tineri să nu mai întemieze familii, nu de copilele care devin mame în clasele primare, nu de copiii morți din fașă pentru că nu au fost vaccinați, ci de cine cu cine împarte cearceaful.
Rezultatul? Plecăm și nici nu mai vrem să știm unde e țara asta pe hartă. România este a doua țară, după Siria, ca număr de emigranți în Europa. Iar la noi nu este război.

Citește mai mult