Categorized | Oradea

Lucia Varga susţine că asumarea proiectului salarizării unitare ar putea duce la schimbarea Guvernului

Deputatul Liberal Lucia Varga se declară nemulţumită de modul în care acţionează actualul Guvern. Pornind de la Legea Educaţiei, proaspăt respinsă de Curtea Constituţională, deputatul PNL este sigur că o nouă asumare pe proiectul salarizării unitare ar duce la o nouă moţiune de cenzură.

Mai mult Lucia Varga crede că această nouă moţiune ar putea avea sorţi de izbândă datorită nemulţumirilor care au apărut în ultimele zile în coaliţia aflată la guvernare.

„Proiectul de salarizare unitară, aşa cum apare pe site-ul Ministerului Muncii, menţine sărăcia în rândul bugetarilor şi în 2011. Grilele şi coeficienţii de salarizare sunt mai mici decât în legea de salarizare actuală, păstrând „tăierea” veniturilor salariale cu 25%, decisă de Guvernul Boc pentru toţi  bugetarii. Proiectul nu ţine cont de decizia Curţii Constituţionale (CC), care a precizat că reducerea de 25% este temporară, până la 31 decembrie 2010.

Ca atare, Guvernul trebuie să se conformeze şi să revină la coeficienţii de încadrare existenţi la 1 iulie 2010 şi să nu promită doar mici adjustări de salarii, prin mărirea salariului minim pe economie”

crede Lucia Varga.

Deputatul susţine că liberalii vor sta cu mâinile în sân:

„În cazul în care Guvernul nu ţine cont de decizia CC şi îşi angajează din nou răspunderea pe o lege de salarizare proastă, care-i menţine pe bugetari la pragul minim de supravieţuire, vom depune o nouă moţiune de cenzură şi vom sesiza CC pentru a reda demnitatea oamenilor, statutul furat de un Guvern nereprezentativ şi imoral, şi pentru face dreptate pentru salariaţi.

Vom încerca să scăpăm România de povara unui Guvern incompetent, imoral şi incapabil să scoată ţara din criză şi incapabil să ofere românilor o minimă şansă, o speranţă de mai bine pentru 2011”.

This post was written by:

- who has written 4144 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

  • Definiția incompetenței: săracii Europei, cu cea mai mare creștere economică din UE!

    Avem o creștere a PIB-ului cu 8%. Economia duduie chiar dacă unii spun că, bazată pe consum, creșterea nu este sustenabilă. Cu toate acestea citesc că, în 2017 nu s-a dat în folosință niciun kilometru de autostradă, că am avut cel mai mic buget de investiții din ultimii ani, că organizațiile patronale sunt nemulțumite, că sinducatele vor continua să scoată oameni în stradă, că benzina s-a scumpit de 4 ori și încă mai crește, alimentele s-au scumpit și ele, ROBOR-ul a ajuns la cifre istorice, Euro este de nerecunoscut, utilitățile se vor scumpi în continuare, primăriilor li se confiscă peste noapte banii de investiții. Cum se poate să ai o asemenea creștere economică și țara să se prăbușească în mod vizibil, lucru confirmat și de statisticile (creșterea inflației sau a deficitului bugetar) și ingrijorările europene? Așa cum scria, pe 13 noiembrie, Oxford Analytica nu există decât o singură explicație: incompetența. Rezolvarea? Exact cum au făcut comuniștii, guvernanții au inventat un inamic imaginar: statul paralel. El este de vină pentru toate. Pentru că cei care fură sunt anchetați și băgați în pușcării, pentru prețul oului, pentru scumpirea benzinei, pentru oamenii care ies în stradă, pentru creșterea Euro, ROBOR și, probabil, și pentru confiscarea peste noapte a banilor din vistieriile primăriilor din toată țara. Trebuie să ai probleme serioase în a face diferența între realitate și povești ca să crezi că toate aceste entități diferite (naționale și internaționale, de stat și private, cu domenii atât de variate) au o singură treabă: să zădărnicească „râul de lapte cu maluri de mămăligă” al guvernului. Că tanti din colț, de la ABC, care dă mai scump oul ca luna trecută, este pe o mână cu Isărescu care „a mărit” Euro și ROBOR și că benzinarul din cartier se trage de bretele cu liderul sindicatului magistraților care scoate oamenii la proteste.

    Citește mai mult