Categorized | Oradea

Lucia Varga susţine că asumarea proiectului salarizării unitare ar putea duce la schimbarea Guvernului

Deputatul Liberal Lucia Varga se declară nemulţumită de modul în care acţionează actualul Guvern. Pornind de la Legea Educaţiei, proaspăt respinsă de Curtea Constituţională, deputatul PNL este sigur că o nouă asumare pe proiectul salarizării unitare ar duce la o nouă moţiune de cenzură.

Mai mult Lucia Varga crede că această nouă moţiune ar putea avea sorţi de izbândă datorită nemulţumirilor care au apărut în ultimele zile în coaliţia aflată la guvernare.

„Proiectul de salarizare unitară, aşa cum apare pe site-ul Ministerului Muncii, menţine sărăcia în rândul bugetarilor şi în 2011. Grilele şi coeficienţii de salarizare sunt mai mici decât în legea de salarizare actuală, păstrând „tăierea” veniturilor salariale cu 25%, decisă de Guvernul Boc pentru toţi  bugetarii. Proiectul nu ţine cont de decizia Curţii Constituţionale (CC), care a precizat că reducerea de 25% este temporară, până la 31 decembrie 2010.

Ca atare, Guvernul trebuie să se conformeze şi să revină la coeficienţii de încadrare existenţi la 1 iulie 2010 şi să nu promită doar mici adjustări de salarii, prin mărirea salariului minim pe economie”

crede Lucia Varga.

Deputatul susţine că liberalii vor sta cu mâinile în sân:

„În cazul în care Guvernul nu ţine cont de decizia CC şi îşi angajează din nou răspunderea pe o lege de salarizare proastă, care-i menţine pe bugetari la pragul minim de supravieţuire, vom depune o nouă moţiune de cenzură şi vom sesiza CC pentru a reda demnitatea oamenilor, statutul furat de un Guvern nereprezentativ şi imoral, şi pentru face dreptate pentru salariaţi.

Vom încerca să scăpăm România de povara unui Guvern incompetent, imoral şi incapabil să scoată ţara din criză şi incapabil să ofere românilor o minimă şansă, o speranţă de mai bine pentru 2011”.

This post was written by:

- who has written 4249 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Mai crezi și acum că votul tău nu contează?

Acum, când niște „oameni în alb” au venit la tine în curte și ți-au omorât porcul promițându-ți bani la sfântu’ așteaptă, când ai văzut cu ochii tăi, oameni nevinovați, loviți cu bestialitate și gazați de jandarmi aflați în subordinea oamenilor din PSD, acum, mai crezi că votul tău nu contează?
Cum s-a ajuns la asta, cu un guvern care a mărit salarii și pensii (este drept, înghițite într-o bună parte de creșterea prețurilor, de mărirea ratelor la bancă) care are o creștere economică istorică, etc? Să fi ajuns românii la un nivel la care nu mai pot fi cumpărați atât de simplu și nu acceptă marea mită națională. „Vă dăm niște bani în plus, dar lăsați-ne și pe noi să ne scoatem hoții din pușcării, să furăm în continuare”. Toate astea s-ar mai fi întâmplat dacă ați fi ieșit la vot? Iar cei care ați votat PSD, ați votat pentru ca vouă sau celorlalți, oameni simpli și cinstiți, să li se ia porcul din curte sau copiii, părinții, nepoții, plecați în pribegie pentru o bucată de pâine mai bună, să fie bătuți cu bestialitate pentru simplul fapt că vor să aibă unde se întoarce, când tot exilul ăsta economic se va trermina? Ați votat pentru asta? Dacă da, înseamnă că meritați tot ce vi se întâmplă!

Citește mai mult