Categorized | Social

Chiar dacă primesc amenzi, managerii instituţiilor publice din Oradea continuă să lipească afişe pe unde îi taie capul

Deşi pare de necrezut, în Oradea poliţiştii comunitari se luptă cu afişe ilegale lipide chiar de reprezentanţii instituţiilor publice, unele aflate în gestiunea Primăriei municipiului Oradea, altele în administraţie Consiliului Judeţean Bihor. Chiar în săptămâna care se va încheia, poliţiştii comunitari au împărţit 8 sancţiuni contravenţionale în valoare de 13.000 de lei pentru afişe ilegale.

În perioada 04 – 11 noiembrie 2010, angajaţii Compartimentului Afişaj Stradal din cadrul Poliţiei Comunitare a Municipiului Oradea au desfăşurat activităţi de verificare în teren în ceea ce priveşte amplasarea afişelor colante pe raza municipiului Oradea.

Au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale în valoare de 13.000 lei unor persoane juridice, pentru promovarea de evenimente culturale sau artistice fără respectarea prevederilor legale în vigoare. De asemenea, au fost verificate un număr de 69 de societăţi comerciale privind existenţa taxei de firmă şi a celei de publicitate.

Pe raza municipiului Oradea, activitatea de publicitate stradală se desfăşoară în conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 954/2009 – pentru aprobarea Regulamentului privind desfăşurarea activităţii de publicitate stradală în Oradea, care stipulează următoarele:

„Amplasarea afişelor colante se va face doar în locurile special amenajate în acest sens; toate afişele vor fi avizate de serviciul de specialitate din cadrul Primăriei municipiului Oradea.

Instituţiile publice – Teatrul de stat, Casa de Cultură a Sindicatelor, Casa de Cultură a municipiului, Filarmonica, Sala Sporturilor şi altele – sau societăţile comerciale în incinta cărora urmează să se desfăşoare diferite evenimente speciale cu caracter social, politic, cultural – distractiv, comercial, turistic, sportiv, etc. au obligaţia să nu încheie contractele de desfăşurare a evenimentului, până când reprezentantul firmei organizatoare nu prezintă copie după următoarele acte:

– certificatul de înmatriculare al societăţii sau copia actului de identitate al reprezentantului;

– dovada aprobării de catre serviciul de specialitate din cadrul Primăriei municipiului Oradea a acţiunilor publicitare desfăşurate pentru promovarea evenimentului;

Nerespectarea acestei obligaţii atrage după sine răspunderea contravenţională, cu amendă cuprinsă între 500 şi 2 500 lei pentru fiecare afiş amplasat ilegal.

Cetăţenii municipiului Oradea sunt rugaţi să sesizeze orice încălcare a conduitei civice la Dispeceratul Politei Comunitare, telefon 0259-969, la telefonul verde 0800.800.518 (gratuit), sau pe adresa de e-mail politia.comunitara@oradea.ro.”

se precizează într-un comunicat remis de Poliţia Comunitară a Municipiului Oradea.

This post was written by:

- who has written 4237 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Mai crezi și acum că votul tău nu contează?

Acum, când niște „oameni în alb” au venit la tine în curte și ți-au omorât porcul promițându-ți bani la sfântu’ așteaptă, când ai văzut cu ochii tăi, oameni nevinovați, loviți cu bestialitate și gazați de jandarmi aflați în subordinea oamenilor din PSD, acum, mai crezi că votul tău nu contează?
Cum s-a ajuns la asta, cu un guvern care a mărit salarii și pensii (este drept, înghițite într-o bună parte de creșterea prețurilor, de mărirea ratelor la bancă) care are o creștere economică istorică, etc? Să fi ajuns românii la un nivel la care nu mai pot fi cumpărați atât de simplu și nu acceptă marea mită națională. „Vă dăm niște bani în plus, dar lăsați-ne și pe noi să ne scoatem hoții din pușcării, să furăm în continuare”. Toate astea s-ar mai fi întâmplat dacă ați fi ieșit la vot? Iar cei care ați votat PSD, ați votat pentru ca vouă sau celorlalți, oameni simpli și cinstiți, să li se ia porcul din curte sau copiii, părinții, nepoții, plecați în pribegie pentru o bucată de pâine mai bună, să fie bătuți cu bestialitate pentru simplul fapt că vor să aibă unde se întoarce, când tot exilul ăsta economic se va trermina? Ați votat pentru asta? Dacă da, înseamnă că meritați tot ce vi se întâmplă!

Citește mai mult