Categorized | Social

Chiar dacă primesc amenzi, managerii instituţiilor publice din Oradea continuă să lipească afişe pe unde îi taie capul

Deşi pare de necrezut, în Oradea poliţiştii comunitari se luptă cu afişe ilegale lipide chiar de reprezentanţii instituţiilor publice, unele aflate în gestiunea Primăriei municipiului Oradea, altele în administraţie Consiliului Judeţean Bihor. Chiar în săptămâna care se va încheia, poliţiştii comunitari au împărţit 8 sancţiuni contravenţionale în valoare de 13.000 de lei pentru afişe ilegale.

În perioada 04 – 11 noiembrie 2010, angajaţii Compartimentului Afişaj Stradal din cadrul Poliţiei Comunitare a Municipiului Oradea au desfăşurat activităţi de verificare în teren în ceea ce priveşte amplasarea afişelor colante pe raza municipiului Oradea.

Au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale în valoare de 13.000 lei unor persoane juridice, pentru promovarea de evenimente culturale sau artistice fără respectarea prevederilor legale în vigoare. De asemenea, au fost verificate un număr de 69 de societăţi comerciale privind existenţa taxei de firmă şi a celei de publicitate.

Pe raza municipiului Oradea, activitatea de publicitate stradală se desfăşoară în conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 954/2009 – pentru aprobarea Regulamentului privind desfăşurarea activităţii de publicitate stradală în Oradea, care stipulează următoarele:

„Amplasarea afişelor colante se va face doar în locurile special amenajate în acest sens; toate afişele vor fi avizate de serviciul de specialitate din cadrul Primăriei municipiului Oradea.

Instituţiile publice – Teatrul de stat, Casa de Cultură a Sindicatelor, Casa de Cultură a municipiului, Filarmonica, Sala Sporturilor şi altele – sau societăţile comerciale în incinta cărora urmează să se desfăşoare diferite evenimente speciale cu caracter social, politic, cultural – distractiv, comercial, turistic, sportiv, etc. au obligaţia să nu încheie contractele de desfăşurare a evenimentului, până când reprezentantul firmei organizatoare nu prezintă copie după următoarele acte:

– certificatul de înmatriculare al societăţii sau copia actului de identitate al reprezentantului;

– dovada aprobării de catre serviciul de specialitate din cadrul Primăriei municipiului Oradea a acţiunilor publicitare desfăşurate pentru promovarea evenimentului;

Nerespectarea acestei obligaţii atrage după sine răspunderea contravenţională, cu amendă cuprinsă între 500 şi 2 500 lei pentru fiecare afiş amplasat ilegal.

Cetăţenii municipiului Oradea sunt rugaţi să sesizeze orice încălcare a conduitei civice la Dispeceratul Politei Comunitare, telefon 0259-969, la telefonul verde 0800.800.518 (gratuit), sau pe adresa de e-mail politia.comunitara@oradea.ro.”

se precizează într-un comunicat remis de Poliţia Comunitară a Municipiului Oradea.

This post was written by:

- who has written 4188 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

advert

Jurnal de pe frontul neputinței

Indivizi lunecoși, cu cefe late, la costume, aleși pentru a-i reprezenta pe cei mulți și a duce cetatea spre bunăstare, sunt preocupați doar de propriul lor bine, caută modalități pentru a fura fără să fie prinși, iar dacă sunt prinși, să scape cât mai ieftin. Toate acestea în timp ce marea masă de manevră este ținută din bici, cât mai needucată cu putință pentru a nu cere socoteală, a nu se revolta, a nu deschide ochii.
Avari și inculți, incapabili să lege două vorbe, mint prostimea că România este o mașină de lux când, de fapt, e un hârb gata-gata să se dezmembreze la cea mai mică curbă. Cum să ai creștere economică de peste 5%, cea mai mare inflație din UE și să te împrumuți ca pe timpul crizei economice?
Ziua de mâine a celor, din ce în ce mai puțini, care țin în spate tot scheletul hidos al hienei numită stat, este amanetată de bișnițarii de moravuri ușoare puși în fruntea țării. Naționalizarea pensiilor private înseamnă de fapt confiscarea unui viitor ceva mai bun. Distrugerea și otrăvirea prezentului nu este suficientă, trebuie eradicată și șansa unui viitor mai bun.
Grupuri de oameni needucați dar cu influență, cu idei demne de evul mediu, vor să impună tuturor, ceea ce ei cred că este normalitate. Preocupați nu de rata mare de șomaj, de situația economică dezastruoasă, de mortalitatea infantilă, nu de familiile care au probleme sau de cauzele care îi fac pe tineri să nu mai întemieze familii, nu de copilele care devin mame în clasele primare, nu de copiii morți din fașă pentru că nu au fost vaccinați, ci de cine cu cine împarte cearceaful.
Rezultatul? Plecăm și nici nu mai vrem să știm unde e țara asta pe hartă. România este a doua țară, după Siria, ca număr de emigranți în Europa. Iar la noi nu este război.

Citește mai mult