Categorized | Social

Chiar dacă primesc amenzi, managerii instituţiilor publice din Oradea continuă să lipească afişe pe unde îi taie capul

Deşi pare de necrezut, în Oradea poliţiştii comunitari se luptă cu afişe ilegale lipide chiar de reprezentanţii instituţiilor publice, unele aflate în gestiunea Primăriei municipiului Oradea, altele în administraţie Consiliului Judeţean Bihor. Chiar în săptămâna care se va încheia, poliţiştii comunitari au împărţit 8 sancţiuni contravenţionale în valoare de 13.000 de lei pentru afişe ilegale.

În perioada 04 – 11 noiembrie 2010, angajaţii Compartimentului Afişaj Stradal din cadrul Poliţiei Comunitare a Municipiului Oradea au desfăşurat activităţi de verificare în teren în ceea ce priveşte amplasarea afişelor colante pe raza municipiului Oradea.

Au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale în valoare de 13.000 lei unor persoane juridice, pentru promovarea de evenimente culturale sau artistice fără respectarea prevederilor legale în vigoare. De asemenea, au fost verificate un număr de 69 de societăţi comerciale privind existenţa taxei de firmă şi a celei de publicitate.

Pe raza municipiului Oradea, activitatea de publicitate stradală se desfăşoară în conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 954/2009 – pentru aprobarea Regulamentului privind desfăşurarea activităţii de publicitate stradală în Oradea, care stipulează următoarele:

„Amplasarea afişelor colante se va face doar în locurile special amenajate în acest sens; toate afişele vor fi avizate de serviciul de specialitate din cadrul Primăriei municipiului Oradea.

Instituţiile publice – Teatrul de stat, Casa de Cultură a Sindicatelor, Casa de Cultură a municipiului, Filarmonica, Sala Sporturilor şi altele – sau societăţile comerciale în incinta cărora urmează să se desfăşoare diferite evenimente speciale cu caracter social, politic, cultural – distractiv, comercial, turistic, sportiv, etc. au obligaţia să nu încheie contractele de desfăşurare a evenimentului, până când reprezentantul firmei organizatoare nu prezintă copie după următoarele acte:

– certificatul de înmatriculare al societăţii sau copia actului de identitate al reprezentantului;

– dovada aprobării de catre serviciul de specialitate din cadrul Primăriei municipiului Oradea a acţiunilor publicitare desfăşurate pentru promovarea evenimentului;

Nerespectarea acestei obligaţii atrage după sine răspunderea contravenţională, cu amendă cuprinsă între 500 şi 2 500 lei pentru fiecare afiş amplasat ilegal.

Cetăţenii municipiului Oradea sunt rugaţi să sesizeze orice încălcare a conduitei civice la Dispeceratul Politei Comunitare, telefon 0259-969, la telefonul verde 0800.800.518 (gratuit), sau pe adresa de e-mail politia.comunitara@oradea.ro.”

se precizează într-un comunicat remis de Poliţia Comunitară a Municipiului Oradea.

This post was written by:

- who has written 4398 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult