Categorized | Social

Chiar dacă primesc amenzi, managerii instituţiilor publice din Oradea continuă să lipească afişe pe unde îi taie capul

Deşi pare de necrezut, în Oradea poliţiştii comunitari se luptă cu afişe ilegale lipide chiar de reprezentanţii instituţiilor publice, unele aflate în gestiunea Primăriei municipiului Oradea, altele în administraţie Consiliului Judeţean Bihor. Chiar în săptămâna care se va încheia, poliţiştii comunitari au împărţit 8 sancţiuni contravenţionale în valoare de 13.000 de lei pentru afişe ilegale.

În perioada 04 – 11 noiembrie 2010, angajaţii Compartimentului Afişaj Stradal din cadrul Poliţiei Comunitare a Municipiului Oradea au desfăşurat activităţi de verificare în teren în ceea ce priveşte amplasarea afişelor colante pe raza municipiului Oradea.

Au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale în valoare de 13.000 lei unor persoane juridice, pentru promovarea de evenimente culturale sau artistice fără respectarea prevederilor legale în vigoare. De asemenea, au fost verificate un număr de 69 de societăţi comerciale privind existenţa taxei de firmă şi a celei de publicitate.

Pe raza municipiului Oradea, activitatea de publicitate stradală se desfăşoară în conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 954/2009 – pentru aprobarea Regulamentului privind desfăşurarea activităţii de publicitate stradală în Oradea, care stipulează următoarele:

„Amplasarea afişelor colante se va face doar în locurile special amenajate în acest sens; toate afişele vor fi avizate de serviciul de specialitate din cadrul Primăriei municipiului Oradea.

Instituţiile publice – Teatrul de stat, Casa de Cultură a Sindicatelor, Casa de Cultură a municipiului, Filarmonica, Sala Sporturilor şi altele – sau societăţile comerciale în incinta cărora urmează să se desfăşoare diferite evenimente speciale cu caracter social, politic, cultural – distractiv, comercial, turistic, sportiv, etc. au obligaţia să nu încheie contractele de desfăşurare a evenimentului, până când reprezentantul firmei organizatoare nu prezintă copie după următoarele acte:

– certificatul de înmatriculare al societăţii sau copia actului de identitate al reprezentantului;

– dovada aprobării de catre serviciul de specialitate din cadrul Primăriei municipiului Oradea a acţiunilor publicitare desfăşurate pentru promovarea evenimentului;

Nerespectarea acestei obligaţii atrage după sine răspunderea contravenţională, cu amendă cuprinsă între 500 şi 2 500 lei pentru fiecare afiş amplasat ilegal.

Cetăţenii municipiului Oradea sunt rugaţi să sesizeze orice încălcare a conduitei civice la Dispeceratul Politei Comunitare, telefon 0259-969, la telefonul verde 0800.800.518 (gratuit), sau pe adresa de e-mail politia.comunitara@oradea.ro.”

se precizează într-un comunicat remis de Poliţia Comunitară a Municipiului Oradea.

This post was written by:

- who has written 4271 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Needucați, indolenți sau complici? Cum ar trebui să ne raportăm la PSD-iști?

Nu toți sunt condamnați pentru fraudă electorală, nu toți merg la vânătoare cu Țiriac, nu toți înjură ziariști sau debiteză obscenități în fața femeilor. Nu toți se laudă că au mitraliere acasă, nu toți vin la muncă cu mașini de zeci de mii de euro, nu toți truchează licitații. Alături de ei, într-o țesătură fină, sunt vârstnici vulnerabili și copii neștiutori, tineri plini de elan și medici cu halate rupte în coate pe băncile universităților. Exact cum militanții Statului Islamic își făceau „cuiburi” în școli și grădinițe ca să nu îi poată găsi rachetele inamice fără a face victime nevinovate. Cum poți tu, univeresitar cu lucrări științifice de valoare să nu vezi că Daea sau Dăncilă sunt, după toate defenițiile, analfabeți funcționali? Asta este meritocrația în care îți dorești să trăiască copiii tăi? Cum poți să nu vezi clar că legile justiției sunt modificate ca să servească unui om sau unui grup de oameni? Și nu o lege, ci mai multe legi, cu același target? Cum poți să te mulțumești cu 60 de km de autostradă pe an? Și dacă continui să faci parte din așa ceva, cum ar trebui eu și ceilalți care vrem să trăim într-o țară condusă de oameni competenți, cu legi care să îi bage pe cei care fură în pușcărie și în fața cărora să fim toți egali și cu drumuri decente pe care să putem circula, cum ar trebui să ne raportăm la tine?

Citește mai mult