Categorized | Social

Lecturile urbane s-au bucurat de succes la Oradea

Mai mult de 100 de orădeni şi-au dat întâlnire vineri, la Biblioteca Judeţeană „Gheorge Şincai”, pentru a face schimb de cărţi. Un lucru îmbucurător a fost faptul că majoritatea celor prezenţi erau tineri, elevi şi studenţi care acordă multă importanţă cititului şi cărţii, în general.

„Lecturile Urbane” de la Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai” au adunat în aceeaşi sală mai mulţi orădeni decât la precedenta ediţie, organizatorii declarându-se mulţumiţi de modul în care a demarat evenimentul.

„Este un eveniment de anvergură naţională şi suntem bucuroşi că orădenii au fost foarte deschişi la această iniţiativă. Am avut amplasate puncte de colectare în 6 locaţii şi am reuşit să adunăm aproape 400 de cărţi, atât în română cât şi în maghiară, pentru toate vârstele şi gusturile. A ieşit mai bine decât precedenta ediţie din Parcul Magnoliei şi numărul mare de participanţi confirmă acest lucru”

a declarat, pentru Oradea Press, Ioana Ştef, unul dintre organizatori.

Anul viitor, orădenii iubitori de carte vor putea citi în… tramvai


Pentru mulţi dintre orădeni, deplasarea zilnică de acasă spre locul de muncă sau spre şcoală înseamnă câteva zeci de minute pierdute, minute pe care, cei mai mulţi dintre tineri, şi le ocupă ascultând muzică în căşti.

Organizatorii „Lecturilor Urbane” s-au gândit că nu ar fi rău dacă tinerii ar înlocui minutele de ascultat muzică în mijloacele de transport în comun cu minute de citit.

„Următoarea ediţie a schimbului nostru de cărţi va avea loc anul viitor în februarie şi deocamdată lucrăm la detaliile acestui eveniment.

Totuşi, vă putem spune că, ţinând cont de deviza acetui eveniment, aceea de a promova cititul în spaţii neconvenţionale, ne-am gândit să organizăm următoarul eveniment într-un tramvai. Să punem la dispoziţie iubitorilor de carte un tramvai în care aceştia să citească şi să schimbe între ei cărţi. Pentru asta o să încercăm să vorbim cu cei de la OTL şi sperăm să ne dea o mână de ajutor”

a declarat Ioana Ştef.

This post was written by:

- who has written 4398 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Lecturile urbane s-au bucurat de succes la Oradea”

Trackbacks/Pingbacks

  1. […] OradeaPress: Lecturile urbane s-au bucurat de succes la Oradea […]


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult