Categorized | Oradea

Ministrul Sănătăţii susţine că Guvernul trebuie să continue asumarea răspunderii pe Legea Educaţiei

Cseke Attila a declarat sâmbătă, în timpul vizitei pe care a efectuat-o în Bihor, că este sigur că Guvernul Boc va continua asumarea răspunderii pe Legea Educaţiei astfel încât reprezentanţii UDMR să nu mai aibă motive să iasă de la Guvernare.

Ministrul Sănătăţii nu vede niciun impediment pentru ca asumarea răspunderii să se poată face şi a doua oară.

„Pentru noi Legea Educaţiei este foarte importantă. Tocmai de aceea credem că asumarea răspunderii pe această Lege poate continua”

a declarat Cseke Attila.

De aceeaşi părere pare a fi şi Premierul Emil Boc care a declarat vineri că, dacă a existat un conflict constituţional între Guvern şi Parlament, acesta s-a stins odată cu acceptarea de către Legislativ a citirii asumării şi odată cu depunerea moţiunii, astfel că procedura asumării răspunderii nu poate fi oprită, fiind în derulare.

Liderii opoziţiei nu sunt însă de accord.

„Curtea observă şi reţine că acceptarea ideii potrivit căreia Guvernul îşi poate angaja răspunderea asupra unui proiect de lege în mod discreţionar, oricând şi în orice condiţii, ar echivala cu transformarea acestei autorităţi în autoritate publică legiuitoare, concurentă cu Parlamentul în ceea ce priveşte atribuţia de legiferare”

susţine Mircea Geoană într-o scrisoare trimisă lui Emil Boc

This post was written by:

- who has written 4311 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult