Categorized | Social

Prezenţă bihoreană onorabilă la Festivalul Maria Lătăreţu

În perioada 8-11 noiembrie a avut loc la Târgu Jiu cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului Concurs Naţional de Folclor Maria Lătăreţu. Din partea judeţului Bihor au participat Oana Lianu (membră a juriului) şi Ioana Urs, care a şi obţinut premiul II.

Opinia unanimă a juriului a fost că această ediţie a fost, poate cea mai bună de pînă acum în întreaga istorie a festivalului. Juriul, care a avut o misiune foarte grea, a fost format, din mai multe personalităţi precum Gheorghe Oprea, Gabriela Rusu Păsărin, Elise Stan, Eugenia Florea, Oana Lianu, Roxana Gibescu, Gelu Stan şi George Prodescu.

Anul acesta „Trofeul Maria Lătăreţu” a plecat în judeţul Olt, fiind câştigat de Emilia Dorobanţu. Participarea bihorului la festival a fost dublă, alături de Oana Lianu participând şi Ioana Urs, care a şi obţinut un binemeritat premiu II, demonstrând, ca de fiecare dată, calităţi vocale de excepţie.

Orchestra care a acompaniat concurenţii şi invitaţii a fost cea a ansamblului profesionist „Doina Gorjului” avându-i ca dirijori pe Marcel Parnica şi Aurel Blondea.

Recitalul Oanei Lianu, o suită bănăţeană, urmată de „Ciocârlia”, interpretată atât instrumental cât şi vocal, s-a bucurat de un foarte mare succes din partea publiciului gorjean, dar şi din partea juriului, care i-a acordat calificativul excepţional.

Partea inedită şi, fără îndoială, cea mai încărcată de emoţie a ediţiei, a constituit-o inaugurarea Casei Memoriale a Mariei Lătăreţu de la Bălceşti, Gorj, devenită muzeu, şi unde, de asemenea, Oana Liana a avut bucuria şi onoarea de a susţine un recital în memoria celei numite „Privighetoarea Gorjului”.

This post was written by:

- who has written 4270 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Mai crezi și acum că votul tău nu contează?

Acum, când niște „oameni în alb” au venit la tine în curte și ți-au omorât porcul promițându-ți bani la sfântu’ așteaptă, când ai văzut cu ochii tăi, oameni nevinovați, loviți cu bestialitate și gazați de jandarmi aflați în subordinea oamenilor din PSD, acum, mai crezi că votul tău nu contează?
Cum s-a ajuns la asta, cu un guvern care a mărit salarii și pensii (este drept, înghițite într-o bună parte de creșterea prețurilor, de mărirea ratelor la bancă) care are o creștere economică istorică, etc? Să fi ajuns românii la un nivel la care nu mai pot fi cumpărați atât de simplu și nu acceptă marea mită națională. „Vă dăm niște bani în plus, dar lăsați-ne și pe noi să ne scoatem hoții din pușcării, să furăm în continuare”. Toate astea s-ar mai fi întâmplat dacă ați fi ieșit la vot? Iar cei care ați votat PSD, ați votat pentru ca vouă sau celorlalți, oameni simpli și cinstiți, să li se ia porcul din curte sau copiii, părinții, nepoții, plecați în pribegie pentru o bucată de pâine mai bună, să fie bătuți cu bestialitate pentru simplul fapt că vor să aibă unde se întoarce, când tot exilul ăsta economic se va trermina? Ați votat pentru asta? Dacă da, înseamnă că meritați tot ce vi se întâmplă!

Citește mai mult