Categorized | Social

Guvernul Boc a aprobat trecerea Spitalului Judeţean în administrarea municipalităţii orădene

În şedinţa de miercuri, 17.11.2010, la propunerea ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, Guvernul României a aprobat transferul managementului asistenţei medicale a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea de la Consiliul Judeţean Bihor la Consiliul Local al Municipiul Oradea.

În conformitate cu OUG nr. 162/2008, managementul asistenţei medicale acordate în unităţile sanitare cu paturi se poate transfera de la o autoritate publică la alta prin HG, cu acordul ambelor părţi. În acest sens şi-au manifestat acordul atât Consiliul Judeţean Bihor, prin HCJ 178/2010, cât şi Consiliul Local al Municipiul Oradea, prin HCL 701/2010.

„Am avut mai multe consultări cu reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene, şi am înţeles că pentru dezvoltarea coordonată a serviciilor ambii doresc acest transfer. Prin această măsură, urmărim gospodărirea mai eficientă a unităţilor sanitare cu paturi din Oradea”

a declarat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.

Urmare a acestor măsuri, se va modifica HG 529/2010, prin care s-a aprobat lista unităţilor cu paturi pentru care a fost transferat managementul la autorităţile administraţiei publice locale.

Bolojan susţine că juriştii primăriei lucrează deja la preluarea, din toate punctele de vedere, a Spitalului Judeţean

Predarea-preluarea spitalului judeţean se va efectua pe bază de protocol încheiat între autorităţile administraţiei publice implicate în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârii de Guvern. Protocolul va avea forma bazată pe cea stabilită prin Ordinul Ministrului Sănătăţii pentru predarea-preluarea managementului spitalelor descentralizate.

„Pentru a finaliza acest transfer, Consiliul Local mai trebuie să adopte o hotărâre privind acceptul preluării patrimoniului acestui spital. Vom supune aprobării Consiliului Local această hotărâre. În momentul de faţă, juriştii Consiliului Judeţean şi cei ai Primăriei definitivează toate datele, în aşa fel încât, cel mai târziu la 1 ianuarie 2011, să preluăm spitalul din toate punctele de vedere”

a declarat primarul Ilie Bolojan.

This post was written by:

- who has written 4383 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult