Categorized | Social

Deşi, s-a numit şi până acum Spital de Urgenţă, abia de anul viitor Spitalul Judeţean va fi îndreptăţit să poarte acest nume

Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a prezentat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, modul în care se va realiza transferul managementului sanitar al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea de la Consiliul Judeţean la Primăria Oradea.

În următoarea şedinţă de Consiliu Local urmează să fie supus aprobării un proiect de hotărâre care să stabilească şi aspectele cu privire la preluarea patrimoniului de la Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea. După aprobarea acestei hotărâri, municipalitatea va demara procedura de preluare efectivă.

„Primăria va avea în vedere luarea tuturor măsurilor care se impun pentru ca Spitalul Judeţean să fie autorizat, respectiv va reduce numărul de paturi care sunt peste normativ şi va transfera secţiile care nu corespund specificului spitalului, pentru ca acesta să rămână unul de urgenţe.

Cel mai târziu până în toamna anului viitor, Staţionarul II va fi eliberat, secţiile urmând să fie mutate fie în Staţionarul I, fie la Spitalul Municipal”

a spus primarul Ilie Bolojan.

Până în februarie 2011, Spitalul Municipal va fi complet reabilitat


Reprezentanţii municipalităţii au discutat deja cu consiliul director noua structură propusă pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, toate propunerile făcute respectând circuitele sanitare.

„În cadrul întâlnirilor avute, am solicitat spitalelor să evite internările din motive sociale, să reducă zilele de internare pentru bolnavii acuţi şi să achiziţioneze medicamente mai puţin costisitoare”

a spus primarul Ilie Bolojan.

În ceea ce priveşte reorganizarea Spitalului Municipal, în partea superioară vor fi secţiile de pediatrie, la etajele inferioare – secţiile care urmează să fie preluate de la Spitalul Judeţean, iar la etajul V – Secţia de Oncologie. Urmează ca în primele două luni ale anului viitor, Spitalul Municipal să fie complet reabilitat, în timp ce Spitalul Judeţean va fi gata până în toamna anului 2011.

This post was written by:

- who has written 4398 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult