Categorized | Cultură

Iubitorii de jazz din Oradea vor avea un Crăciun cu totul special

Aflat la cea de-a 12 ediţie, concertul „Jazz de Crăciun” este organizat anul acesta de MuzicaDeVest cu sprijinul Aria Music Production. MuzicaDeVest.ro va aduce anul acesta pe scena Filarmonicii din Oradea unul dintre cele mai prestigioase trio-uri ale momentului: The Thing.

Mats Gustafsson (saxofon), Ingebrigt Haker Flaten (bass) şi Paal Nilssen-Love (drums) înseamnă „The Thing” şi este un răspuns la noul trend plin de şarm al jazzului nordic, un bloc de energie pură cu străfulgerări de sunete venite parcă din timpuri imemoriale, un patern ritmic primar absolut incredibil şi susţinut de întregul trio într-o manieră progresivă care conduce la paroxism sonor.

Pana Joi, orădenii au ocazia (prin intermendiul siteului  MuzicaDeVest şi a reţelei Facebook) să aleagă cine va deschide concertul „The Thing”. Pana in acest moment, „clasamentul” este condus de saxofonistul Mihai Iordache de la Kumm

Concertul „Jazz de Crăciun” va avea loc pe data de 8 Decembrie, ora 20:00, la Filarmonica Oradea.

This post was written by:

- who has written 4398 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Iubitorii de jazz din Oradea vor avea un Crăciun cu totul special”

  1. virgula spune:

    am notat, multumim

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult